Ontwikkel je adviesvaardigheden om adviezen aantrekkelijk en overtuigend over te kunnen brengen. Een sterke adviseur kan zijn of haar leidinggevende, opdrachtgever of medewerker beïnvloeden, overtuigen en activeren. In dit artikel vertellen we je meer over het ontwikkelen van sterke adviesvaardigheden en introduceren we een cursus adviesvaardigheden waarmee jij je adviesvaardigheden kunt aanscherpen.

Wat verstaan we onder adviesvaardigheden?

Adviesvaardigheden zijn te onder te verdelen in verschillende vaardigheden. Enkele van deze vaardigheden zijn:

  • Communiceren
  • Conflictvaardigheden
  • Luisteren
  • Analyseren
  • Overtuigen
  • Klantgericht werken

Bij het ontwikkelen van je adviesvaardigheden leer je onderbouwd advies uitbrengen. Door het advies helder en duidelijk te formuleren en professioneel te onderbouwen leer je interne en externe stakeholders te overtuigen.

De fases van een adviesproces

Een adviesproces bestaat uit verschillende fases. Namelijk:

  1. Beeldvorming
  2. Oordeelsvorming
  3. Besluitvorming

Tijdens de eerste fase komt iemand met een opdracht of vraag bij jou als adviseur. Het is dan zaak om de werkelijke vraag boven tafel te krijgen. Het is in deze fase belangrijk om goed te luisteren.

Daarna kun je tot een heldere en concrete diagnose komen. In deze tweede fase verzamel je alle gegevens om verder te analyseren om zo een sterk advies te kunnen uitbrengen.

Tot slot moeten de beoogde veranderingen uit je advies worden doorgevoerd. Dat vraagt om plannen, organiseren en onderhandelen.

Het ontwikkelen van sterke adviesvaardigheden zorgt ervoor dat je essentiële veranderingen en verbeteringen krijgt doorgevoerd bij personen, je team of de hele organisatie.

Cursus adviesvaardigheden

Ben jij een beleidsmedewerker, projectleider, sales engineer, zorgcoördinator of iemand anders die zich in zijn werk bezighoudt met adviseren? En wil je daar beter in worden? Dan is de training adviesvaardigheden je op het lijf geschreven. Vraag nu de brochure of een gratis studieadviesgesprek aan.

Adviesvaardigheden training

Geef jij in je werk weleens een advies? Bijvoorbeeld over de verbetering van een proces, een product of een strategie?

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.