Denk je erover om de opleiding projectmanagement te gaan volgen? Lees dan dit interview met cursist Désiré Ploum. Zij heeft onlangs de opleiding gevolgd en vertelt je er graag meer over.

Désiré werkt als analist bij academisch ziekenhuis Maastricht UMC+. Zij is daar werkzaam in twee laboratoria. In de loop der jaren is er veel veranderd in de werkwijze in deze laboratoria. Het was meer dat er veel veranderd is binnen de laboratoria werkzaamheden en ik die projecten gestructureerder wilde aanpakken. Daarom besloot Désiré zichzelf verder te ontwikkelen op het gebied van projectmanagement.

In haar zoektocht naar een projectmanagement opleiding kwam Désiré terecht op de website van Zuyd Professional. Wat zij met name prettig vond was dat de opleiding in de avonduren wordt gegeven. Wel zo makkelijk wanneer je overdag moet werken!

Tijdens de opleiding heeft Désiré verschillende vaardigheden verder ontwikkeld. Het was fijn om bepaalde problemen te kunnen bespreken met de docenten, maar ook met de andere cursisten, geeft ze aan. Van de docent kregen de cursisten handige en vooral praktische tips om met die uitdagingen om te gaan. Met die handvatten kan Désiré de projecten op haar werk beter onder handen nemen.

Sinds Désiré de opleiding projectmanagement heeft gevolgd zijn er een aantal dingen veranderd in de manier waarop ze aan projecten werkt. Zo zou ze nu nooit meer zomaar aan een project beginnen zonder dat ze eerst duidelijkheid krijgt. Alles moet eerst goed worden besproken en verwachtingen moeten worden vastgelegd. Wanneer een project te groot is moet je eerst klein beginnen, zodat het gerealiseerd kan worden, aldus Désiré.

Désiré adviseert aanstaande projectleiders het volgende te doen. Voordat je aan een project begint moet je de tijd nemen om alles te laten bezinken. Vervolgens is het belangrijk om een goede scoop vast te stellen. Zo is alles duidelijk. Voor zowel de opdrachtgever als de projectleider!

Meer weten over projectmanagement?

Heb jij uitdaging met betrekking tot het beheren van projecten en wil je je verder verdiepen in projectmanagement? Dan is onze opleiding projectmanagement echt iets voor jou!

 1. Waarom ben je de basisopleiding projectmanagement gaan doen?
  In de jaren is er veel veranderd in de laboratoriums en ook de werkwijze. Bepaalde zaken lopen dan niet zo als je zou willen en ik wilde daar meer grip op krijgen. Graag zou ik me ook willen ontwikkelen. Vandaar dat ik voor deze opleiding heb gekozen.
   
 2. Waarom heb je voor Zuyd Professional gekozen?
  Via Google terecht gekomen. Website was duidelijk en sprak me aan. Locatie was voor mij dichtbij en het tijdstip van de opleiding in de avond vond ik ook prettig en dat speelde uiteraard ook mee.
   
 3. Waarmee ben je tijdens de opleiding het meest geholpen?
  Ik heb me goed kunnen ontwikkelen. Andere cursisten liepen ook tegen dezelfde problemen aan. Dat vond ik fijn om te delen. We kregen van de docent handige en vooral praktische tips om hier mee om te gaan. De docent had vanuit de praktijk goede handvaten voor mij en mijn medecursisten.
   
 4. Wat vind je van de lessen, het lesmateriaal en de docenten?
  Lessen waren prettig en duidelijk. We konden ook in overleg lessen verzetten. Het lesmateriaal was goed. De docent was duidelijk en gaf goede handvaten.
   
 5. Wat is er in je manier van werken veranderd sinds je de opleiding hebt gevolgd?
  Dat ik nu niet zomaar aan een project begin zonder het eerst duidelijkheid te krijgen. Alles eerst goed bespreken en de verwachtingen hierin ook vastleggen. Eerst goed definiëren en soms is een project te groot. Eerst klein beginnen, zodat het gerealiseerd kan worden.
   
 6. Wat zou je aanstaande projectleiders willen vertellen?
  Voordat ze aan een project beginnen eerst laten bezinken en dan een goede scoop vaststellen. Duidelijk zijn voor de opdrachtgever en projectleider.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.