“De studie heeft me ook een goede werkgever opgeleverd!”

Toen Patrick Geersheuvels stopte met zijn opleiding hbo logistiek, wist hij niet wat hij dan wél wilde. Terwijl hij zich oriënteerde op de mogelijkheden, ging hij aan de slag als machinebediende bij Mora. Al snel wist hij: diensten draaien is in ieder geval niets voor mij. Maar werken in de techniek trekt wel aan. Daarom besluit hij de deeltijdopleiding Engineering te gaan volgen.

Alle facetten

De combinatie van vakgebieden die de opleiding biedt is een schot in de roos voor Patrick. “Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde: het zit er allemaal in. Die combinatie maakt het voor mij heel interessant.” De combinatie van werken en leren viel hem wel zwaar. “Ik merkte dat het lastig was om te combineren met mijn werktijden. Als ik middagdienst had, kon ik niet naar de lessen gaan. En ik kon wel werken aan mijn opdrachten binnen het bedrijf, maar alleen buiten werktijd. Daarom besloot ik wat minder uren te gaan werken.”

Nieuwe kans via studiegenoot

In het 4e jaar krijgt Patrick een mooie kans geboden. Een studiegenoot biedt aan om zijn c.v. voor te leggen aan Enexis, waar zijn studiegenoot dan zelf ook werkt. “Ik kon daar beginnen als medewerker engineering en zo al wat proeven van het echte werk. Ik deed vooral werkvoorbereiding. Na afronding van de opleiding werd ik aankomend engineer, waarbij ik mijn kennis op het gebied van elektrotechniek en projectmanagement kon toepassen.”

Persoonlijke transformatie

Patrick is niet alleen trots op zijn diploma. Ook persoonlijk is hij enorm gegroeid. “Ik was altijd heel introvert en bang om iets te vragen. Nu sta ik met een lach op mijn gezicht te presenteren. De opleiding heeft me zoveel gebracht, ik ben een ander mens!. Ook alle projectmanagement vaardigheden zijn waardevol. Ik weet nu hoe ik een project moet aanpakken en wat ik kan verwachten. Dat geeft zelfvertrouwen.”

Mooie toekomst

Patrick ziet dan ook een mooie toekomst voor zich. Enexis biedt hem een plek in de Engineering Academy voor verdere verdieping en ontwikkeling. “Dat is voor de duur van 2 jaar. En daarna kan ik nog allerlei cursussen volgen, dus ik ben nog lang niet uitgeleerd. Kortom: de studie heeft me niet alleen een goede basisopleiding opgeleverd, maar ook een goede werkgever!” Hij zou dan ook zeker weer voor de studie kiezen. “Ik zou wel beter van tevoren nadenken over de tijd die je erin moet steken naast de lessen zelf. Maar als je voor ogen houdt waar je het voor doet, haal je die eindstreep.”

Switchprogramma Techniek

Aanmelden Switchprogramma techniek

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.