Wat is Strategic Management?

Vanuit visie en strategie formuleren organisaties doelen voor de toekomst. Op basis daarvan werken teams aan de doelstellingen die invulling geven aan die visie. Het formuleren van zo’n visie is een bijzondere expertise, ook wel Strategic Management genoemd.

Strategic management (strategisch management) is essentieel voor iedere organisatie. Een sterke strategie zorgt voor focus, daadkracht en effectiviteit. Of het nu gaat om de strategie achter business development, employee branding of merkactivatie. Je werkt steeds vanuit grote, algemene doelstellingen naar concrete resultaten.

Het formuleren van die doelen en de vertaling naar resultaten, dat is een taak van de strategic manager. De strategic manager bewaakt de planmatige manier van werken die daarbij hoort, en zorgt dat alle activiteiten in een team of organisatie bijdragen aan het realiseren van die grote overall strategie.

Definities strategic management

  • Het plan om de doelstellingen van je bedrijf of organisatie te realiseren.
  • Het beleid en de aanpak voor bijvoorbeeld de aankomende 3 tot 5 jaar zoals door het management uitgewerkt om de gestelde doelen te realiseren.
  • Planmatige inzet van mensen en middelen om de visie en missie van de organisatie en de daaruit afgeleide doelen te realiseren.

Strategic management opleidingen

Wil jij de leiding nemen in strategieprocessen en het bewaken van de vertaling en uitvoering? Omdat je adviseur of projectleider bent of omdat je als leidinggevende of manager toe bent aan de volgende stap in je loopbaan? Bekijk dan ons aanbod strategic management opleidingen.

In de Strategic Management opleidingen van Zuyd Professional leer je:

  • Een strategische visie te formuleren;
  • Denken vanuit de behoefte die je organisatie vervult en maak je vanuit de eindgebruiker de vertaling naar waar jouw organisatie voor staat;
  • Hoe je trends en ontwikkelingen vertaalt naar het business model van je organisatie;
  • Inzicht te krijgen in de succes- en faalfactoren van strategie processen;
  • Hoe je draagkracht creëert voor het realiseren van de gewenste toekomst.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.