Het YouTube kanaal van het lectoraat Future-proof Financial is zeer succesvol
Het lectoraat Future-proof Financial is erg actief op social media met als doel de kennis en expertise zo breed mogelijk te verspreiden onder de doelgroepen.

Het lectoraat Future-proof Financial is erg actief op social media met als doel de kennis en expertise zo breed mogelijk te verspreiden onder de doelgroepen. Het YouTube-kanaal is begin 2019 door Martijn Zoet (lector) en Eric Mantelaers (docent-onderzoeker) opgezet. Op het kanaal worden filmpjes gedeeld, waarin verschillende onderwerpen belicht worden die voor accountancystudenten relevant zijn. De filmpjes gaan onder meer in op onderwerpen die betrekking hebben op de zogenaamde NV Cos (Nadere voorschriften controle- en overige standaarden, oftewel de ‘bijbel’ in accountancyland) en die in het landelijke examen aan bod komen.

Mijlpaal

Het is goed te zien dat het You Tube kanaal van Future-proof Financial van Zuyd Hogeschool recent een bijzondere mijlpaal heeft bereikt. Waar het kanaal met online-lesinformatie vorige week de 400.000e kijker wist te trekken, kwamen er deze week alweer 40.000 bezoekers bij en is het hard op weg naar een half miljoen views. Een mooie mijlpaal zeker omdat de aantallen bezoekers van Zuyd Professional  niet zijn meegenomen.

Naast het YouTube-kanaal wordt ook allerlei info verschaft via Instagram, LinkedIn, Substack en zelfs WhatsApp. “Wat wel geestig is om te zien, is dat de gemiddelde accountancystudent misschien net wat traditioneler is dan de gemiddelde Finance & Control-student. Dat zien wij terug in de bezoekers van de verschillende kanalen. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat de online-lesinformatie kwalitatief niet alleen goed, maar ook aansprekend en laagdrempelig is. Wat dat betreft ben ik enorm trots dat we zoveel mensen weten te bereiken. Dus nu eerst op naar de half miljoen views, en dan naar de 1 miljoen views!” Aldus Martijn Zoet

Filmpjes blijken steun voor studenten uit het hele land

Voor accountancystudenten blijken de filmpjes grote toegevoegde waarde te hebben omdat de filmpjes hen helpen bij de voorbereiding op hun examen, zo blijkt uit verschillende reacties. In tegenstelling tot andere opleidingen leggen accountancystudenten een landelijk en uniform examen af. Deze examens worden beoordeeld door docenten van andere hogescholen. Deze externe toets is onderdeel van de landelijke normen die voor de accountancyopleiding gelden. De stijgende populariteit van het YouTube-kanaal heeft inmiddels geleid tot diverse gastcolleges van Mantelaers en Zoet bij andere hogescholen. Zo hebben ze inmiddels lessen gegeven op Avans, Fontys en Hogeschool Utrecht.

Lectoraat Future-proof Financial

In dit data-gedreven tijdperk wordt het van accountants, accountants in business, controllers en financials verwacht dat zij op basis van die data tot accurate en valide beslissingen kunnen komen.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.