5 tips voor een sterk Linkedin profiel

12-01-2018
Linkedin, een van de nieuwe vormen van social media die erg snel groeit. LinkedIn telt maar liefst 500 miljoen leden in 200 verschillende landen en regio’s. Heb jij al een profiel aangemaakt? Met een Linkedin profiel kun je een professioneel netwerk opbouwen waardoor je op de hoogte kunt blijven van vacatures, updates en andere ontwikkelingen in bedrijven. Werkgevers kunnen ook gebruik maken van deze vorm van social media om werknemers voor hun bedrijf te vinden. Hoe zorg jij ervoor dat je je onderscheidt van alle andere werknemers in jouw branche? Met deze 5 tips kun je zorgen voor een sterk Linkedin profiel.

Tip 1: Profielfoto
Het eerste waar werkgevers naar kijken op je profiel is je foto. Daarom is deze erg belangrijk: een eerste indruk is nu eenmaal snel gemaakt. Uit onderzoek blijkt dat profielen zonder foto vaak niet worden aangeklikt, profielen mét foto worden veel vaker aangeklikt. Ook is er een grotere kans dat je uitgenodigd wordt tot een connectie als je een profielfoto hebt. Check daarom bij je instellingen of je profielfoto zichtbaar is voor iedereen! Sindskort is het ook mogelijk om filters toe te voegen op je profielfoto. Dit kan een foto aantrekkelijker maken, maar let er wel op dat je foto een representatief beeld geeft van jou. Niemand wil een persoon zien verschijnen op een sollicitatie die hij of zij niet herkent van de profielfoto.  

Tip 2: Professionele kopregel
De professionele kopregel staat direct onder je naam. Op deze plek kun je bezoekers van je profiel in het kort vertellen wie jij bent en wat je doet. Probeer hier op een onderscheidende manier jezelf te presenteren! De professionele kopregel is het tweede wat bezoekers te zien krijgen en deze moet pakkend zijn. Maak een originele tekst van jouw beroep of kunde. Tip: Op je mobiel heb je meer karakters te besteden voor het invullen van deze professionele kopregel dan op de desktopversie. Doe hier je voordeel mee!

Tip 3: Samenvatting
Ook in de samenvatting op je profiel moet je jezelf zien te onderscheiden van alle werknemers in jouw vakgebied. In de nieuwe lay-out van Linkedin zijn alleen de eerste 2 regels van de samenvatting zichtbaar. Zorg ervoor dat deze eerste 2 zinnen een pakkende indruk van jou achterlaten. Dit moet bezoekers namelijk aansporen om de rest van je profiel te willen bekijken. De samenvatting moet een mix van je karakter, profiel en ambitie weerspiegelen. Zorg ervoor dat jouw samenvatting een positieve reactie achterlaat op bezoekers. Er is nu ook een optie om media toe te voegen aan jouw samenvatting. Hier kun je originele content mee maken.

Tip 4: Onder de aandacht komen
Wat iedereen eigenlijk met zijn Linkedin profiel wil, is natuurlijk onder de aandacht komen. Word lid van groepen die betrekking hebben op jouw interessegebied. Het is aan te raden om te kiezen voor groepen waar regelmatig iets wordt gepost. Om onder de aandacht te komen, kun je posts, artikelen of andere updates van deze pagina’s liken.  Dit laat zien dat jij enthousiast bent over hun werkzaamheden. Enthousiaste kandidaten zijn gewilde kandidaten!  Om op de hoogte te blijven van passende vacatures is het handig om interessante bedrijven te volgen. Bedrijven posten vaak vacatures via hun eigen kanalen in plaats van dat zij dat doen door middel van betaalde advertenties op vacaturesites.

Tip 5:   Professionele vaardigheden
Laat je professionele vaardigheden zien. Blink jij uit in schrijven, websites maken of social media? Voeg al je relevante skills toe aan je profiel. Op deze manier verschaf je een professionele uitstraling door enkel jouw talenten toe te voegen aan je profiel. Vaardigheden kunnen beoordeeld worden door jouw connecties. Door de bevestiging van je netwerk op het gebied van jouw skills, kom jij betrouwbaarder over. Beoordeel de professionele vaardigheden ook van anderen. Zij zullen eerder geneigd zijn om ook jouw weer te beoordelen. De professionele vaardigheden is zeker een punt waarin jij kunt uitblinken voor een eventuele werkgever.  

Wil je jouw kansen op de arbeidsmarkt vergroten?
Het vinden van een baan draait vooral om netwerken want een groot aantal van alle vacatures wordt ingevuld via netwerken. Tijd om actief gebruik te maken van LinkedIn en de mogelijkheden ervan volledig te benutten en werk te maken van je employability! Dit kan met de volgende LinkedIn opleidingen:


Bron: www.jobbird.com