Dankzij mijn werkervaring zie ik deze opleiding als een cadeautje

Dankzij mijn werkervaring zie ik deze opleiding als een cadeautje

05-01-2021

Hedy Blokker over de opleiding: Master PLIC ( Personal Leadership in Innovation and Change)

Van de zestien jaar die Hedy Blokker werkt bij de LEVANTO-groep is ze dertien jaar leidinggevende. De leukste baan van de wereld, vindt ze zelf. Ze leerde het vak in de praktijk, door te vertrouwen op haar gevoel en te leren van anderen. Een theoretische achtergrond had ze niet. Daarom vroeg ze haar werkgever een opleiding te mogen doen. Na lang wachten kwam er groen licht: in februari 2020 startte ze de Master PLIC.  

De uitdaging aangaan

Het is duidelijk dat Hedy wel houdt van een uitdaging. In haar huidige functie als programmamanager is ze verantwoordelijk voor twee afdelingen. “Een groot pakket, maar daar houd ik juist van.” Toen ze te horen kreeg dat ze haar lang gewenste Master mocht gaan volgen hoefde ze dan ook niet lang na te denken. “Natuurlijk was het even schrikken, want het moet wel passen met mijn gezin en een 32-urige werkweek, maar ik wilde het zo graag doen. Bovendien voelde het als erkenning voor mijn werk dat ik de opleiding mocht beginnen.”

Feest van herkenning

Inmiddels heeft ze de tweede module afgesloten. De eerste, Design Thinking, was best pittig. Weer studeren was even wennen, de stof was vrij abstract en door de coronacrisis werden veel lessen online gegeven. Voor de tweede module Personal Leadership was het anders. “We konden coronaproof samenkomen in Kasteel Limbricht. Alles was supergoed geregeld. Voor mij was deze module één groot feest van herkenning. Wat ik daar leerde bevestigde dat ik mijn werk op de juiste manier doe, maar nu snap ik veel beter waarom ik het zo doe en ik kan het onderbouwen.”

Verrijking

Ondanks haar enthousiasme loopt haar hoofd soms over van alle ballen die ze gelijktijdig in de lucht moet houden. “Maar daar is vanuit de opleiding ontzettend veel begrip voor. We krijgen hele goede ondersteuning, alles is bespreekbaar en we mogen alles vragen.” De verschillende achtergronden die haar zestien medestudenten hebben, maken de opleiding extra leuk en interessant. Hedy is dankbaar dat ze deze opleiding begon met al zoveel werkervaring op zak. “Als je hieraan begint omdat je er zelf echt klaar voor bent en het echt voor jezelf wilt, is het zo’n verrijking! Als je kan genieten van je opleiding haal je er het meeste uit.”