Een opleiding volgen naast je baan? Met deze 7 tips overtuig je je werkgever!

29-05-2019
Je denkt erover een opleiding of cursus naast je baan te volgen. Hiermee help je niet alleen jezelf, maar ook de organisatie waarvoor je werkzaam bent verder.

Het is van cruciaal belang voor jou én je organisatie dat je kennis up-to-date blijft. Om goed te blijven functioneren is scholing dus noodzakelijk.

Uit onderzoek van Nidap blijkt dat bijna 40 procent van de bedrijven het beschikbare opleidingsbudget niet besteedt. Zonde! Daar kun jij als werknemer verandering in brengen! Maar hoe overtuig je je werkgever? In dit artikel geven we je 7 tips.

1. Fiscale voordelen

Werkgevers en ondernemers kunnen scholingskosten als bedrijfskosten in mindering brengen op de winst, waardoor studiekosten deels aftrekbaar zijn. Op de website van de belastingdienst vind je meer informatie over de voorwaarden.

Je kunt ook aanbieden om een deel van je opleiding zelf te betalen of genoegen te nemen met een lagere loonsverhoging. Maar in veel gevallen is er per medewerker een opleidingsbudget beschikbaar.

2. Opleiding en ontwikkeling zorgen voor loyaliteit

Iedere organisatie wil loyale werknemers. Werkgevers die hun medewerkers voldoende mogelijkheden bieden om hun kennisniveau op peil te houden door opleidingen te laten volgen, kunnen vaker rekenen op loyaliteit van hun werknemers. Kennis opdoen werkt motiverend!

3. Projecten kunnen als onderdeel van de studie worden uitgevoerd

Sommige opdrachtgevers zijn bang dat je door je studie minder tijd aan je werk kunt besteden. Zoek in dat geval uit of er projecten zijn die je in je opleiding kunt inbrengen als case. Bij praktijkgerichte opleidingen is er ruimte om werk thema's toe te passen. Zo kun je werk en studie prima combineren.

In onze opleiding projectmanagement maken deelnemers een Plan van Aanpak. In meer dan 90% van de gevallen wordt het Plan van Aanpak geïmplementeerd in de organisatie van de deelnemer.

4. Welke vaardigheden kunnen je verder helpen? Maak dit inzichtelijk!

Maak inzichtelijk welke vaardigheden je zullen helpen om je huidige functie beter uit te kunnen oefenen. Pak je functieomschrijving er eens bij en leg een link tussen je werkzaamheden, je competenties en je ervaring en gebruik dat als argument voor het volgen van een opleiding of cursus.

5. Het volgen van een opleiding vergroot je flexibiliteit

Het volgen van een opleiding of cursus maakt je weerbaarder in een steeds veranderende samenleving. Door het verdiepen of verbreden van je kennis word je flexibeler en beter inzetbaar. Hiervan profiteert ook jouw organisatie op het moment dat er strategische veranderingen nodig zijn.

6. Leren zorgt voor meer werkplezier

Het volgen van een opleiding of cursus is leuk en uitdagend. Het geeft medewerkers de kans om het maximale uit zichzelf te halen. Deze mogelijkheid motiveert medewerkers om in hun dagelijkse werkzaamheden een stapje extra te doen. Een opleiding levert jou en de organisatie direct rendement op.

7. Stel een scholingsovereenkomst op

Is je werkgever bang dat je na het afronden van je opleiding ergens anders gaat solliciteren? Stel dan voor dat je in dat geval een deel van de opleidingskosten terug betaalt. De afspraken die jullie maken neem je op in een scholingsovereenkomst.

Bekijk hier onze opleidingen

Van korte trainingen, cursussen en masterclasses (zoals de Masterclass strategic management) en post-hbo opleidingen (zoals de opleiding poh ggz) tot en met Bacheloropleidingen (zoals een management opleiding), Masteropleidingen en Associate degrees. Zuyd Professional biedt een breed aanbod aan opleidingen en trainingen op diverse erkende niveaus. Voor iedere professional hebben wij voldoende keuze.