Flexpoint gaat de strijd aan tegen werkdruk

02-11-2018
Je telefoon staat roodgloeiend, je mailbox ziet zwart van de ongelezen mails en je hebt het gevoel van hot naar her te rennen. Na een drukke dag stap je in je auto en denkt aan alles wat je nog had willen doen. Herkenbaar? Volgens cijfers van het FNV ervaart gemiddeld 1 op de 3 medewerkers een te hoge werkdruk op de werkvloer.

De schouders eronder
In het kader van duurzame inzetbaarheid en verschillende testen waaronder een nulmeting, was dit ook voor Flexpoint de aanleiding een incompany workshop Slimmer Werken te volgen. HR officer Barbara Jeurissen: “Ik ben erg enthousiast over de workshop. Door het persoonlijke verhaal van onze docent Ester Foppen en de afwisseling in de manier waarop de lesstof werd aangeboden, was er voor ieder wat wils. De groep was bijvoorbeeld regelmatig zelf aan het woord om tips of ervaringen uit te wisselen, maar er werd ook geoefend met praktische opdrachten. Tussendoor werd er afgewisseld met filmpjes of verhalen van Ester.”

“De training heeft ons geleerd hoe we ons werk anders kunnen inrichten of anders met ons werk kunnen omgaan. Hierdoor ervaar je minder werkdruk.” – Barbara Jeurissen, HR Officer Flexpoint

Direct toepasbaar
Om medewerkers aan te moedigen direct met het geleerde aan de slag te gaan, bevat de workshop vooral veel praktische informatie. “Ik heb sommige tips direct in praktijk gebracht,” lacht Barbara enthousiast. “Het ‘afhechten’ van taken vond ik bijvoorbeeld een nuttige tip. Hierdoor ‘kader’ je je werk beter, zodat je minder snel overrompeld wordt of teveel tijd besteedt aan het opnieuw oppakken of afmaken van werk.”

Ook het ‘klein maken’ van taken en realistisch plannen stonden op de agenda. Daarnaast kreeg de groep door oefeningen en opdrachten ook inzicht in de verwachtingen die ze van zichzelf hebben. Zo bleek dat multitasken een utopie is, evenals acht uur ononderbroken geconcentreerd blijven. “We kregen verschillende tools aangereikt om de concentratie en efficiëntie hoog te houden,” aldus Barbara. “Daarnaast was het gewoon een hele leuke middag die ik iedereen kan aanraden!”

Meer weten over de workshop Slimmer Werken?
Ontmoet de docent Ester Foppen of bekijk een van de slimmer werken workshops: