Goed nieuws voor zij-instromers, maar ook voor Zuyderland MC

Overstappen naar de zorg via ZuydSwitch: goed nieuws voor zij-instromers, maar ook voor Zuyderland MC

11-02-2021

Overstappen naar een baan in de zorg. Heb je er altijd van gedroomd, maar nooit de stap durven nemen? Dit kan nu makkelijker. Sinds kort is er ZuydSwitch. In ZuydSwitch helpen wij zij-instromers zonder zorgachtergrond een vliegende start te geven in de omscholing tot verpleegkundige. Dat is goed nieuws voor jou als zij-instromer, maar ook voor de zorgorganisaties. Paul van Putten en Anita Jongbloed van Zuyderland Medisch Centrum vertellen hoe het zit.

 “Bij Zuyderland vinden we het belangrijk om te investeren in opleidingen. Daarmee investeer je namelijk ook in de kwaliteit van de zorg”, aldus Paul van Putten, afdelingshoofd zorgopleidingen van Zuyderland. “Maar dat is niet de enige reden. Over enkele jaren krijgen we te maken met een grote uitstroom van oudere medewerkers. Om te voorkomen dat we straks met personeelstekorten zitten, is het zaak om nu al nieuwe mensen aan te trekken en op te leiden. Natuurlijk krijgen we studenten via de mbo- en hbo-zorgopleidingen, maar op termijn is dat niet voldoende. Daarom zijn we met Zuyd in gesprek gegaan om te kijken hoe we meer zij-instromers aan onze organisatie kunnen binden.”

Uitgebreid kennismaken met de zorg

Opleidingsfunctionaris Anita Jongbloed legt uit waarom juist voor deze groep is gekozen: “We zien dat best veel mensen een carrièreswitch richting de zorg willen maken, maar dat niet aandurven. Het is toch een hele stap: je huidige baan opzeggen, een baan in de zorg zien te vinden én een opleiding volgen. En dan is het nog maar de vraag of die baan in de zorg ook wel echt bevalt. We hebben contact opgenomen met Zuyd om samen met ons aan een programma te werken speciaal voor deze doelgroep. Zodat ze beter kunnen inschatten of de zorg daadwerkelijk bij hen past.” Paul vult aan: “De keuze om hierin met Zuyd op te trekken, was voor ons vanzelfsprekend. We werken immers al jaren intensief samen. Zowel voor de reguliere hbo-zorgopleidingen – voltijd én deeltijd – als voor allerlei vormen van deskundigheidsbevordering, zoals leiderschapstrajecten en bijscholingen.”

Direct aan de slag bij Zuyderland

Ook deze samenwerking leverde een mooi resultaat op. Er is  een module ontwikkeld om zij-instromers die starten met de deeltijdopleiding hbo-Verpleegkunde, kennis te laten maken met zaken als basiszorg, probleemgestuurd onderwijs en klinisch redeneren. Dankzij deze module maken de studenten een vliegende start op de afdeling, hun nieuwe werkplek en in de opleiding. Ze gaan dus direct aan de slag in het werkveld! “Werken in de zorg leer je niet alleen uit boeken, maar vooral in de zorg zelf”, stelt Paul. “Daarom krijgen de zij-instromers bij ons een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van opleiding. Dat betekent een contract van 32 tot 36 uur, waarvan je 4 uur naar school gaat. De overige uren werk je dus al volledig mee op de verpleegafdeling. Na het succesvol afronden van de opleiding, zetten we de overeenkomst om in een vast arbeidscontract.”

Grote kans op succes

Dat concept spreekt zij-instromers zeker aan. Op 1 februari zijn maar liefst 15 verpleegkundigen in opleiding gestart. Anita: “Vroeger hadden we ook wel eens een zij-instromer, maar nooit zoveel als nu. Sommigen hebben wel al enige medische ervaring, zoals doktersassistenten. Maar er zit ook een ICT’er tussen en iemand met een universitaire achtergrond. Het leuke aan deze groep is dat iedereen zo enorm enthousiast is. Ze hebben een heel bewuste keuze gemaakt en zijn daardoor heel gemotiveerd. Dat maakt de kans op succes natuurlijk een stuk groter. En dat is mooi voor de zij-instromers zelf, maar ook voor ons!”

Bekijk alle ZuydSwitch trajecten van Zuyd Pofessional.