In gesprek met Karin, cursist training Effectief communiceren

04-02-2020
Denk je erover om de training Effectief Communiceren te gaan volgen? Lees dan dit interview met cursist Karin Schürmann-Philippen. Zij heeft onlangs de training gevolgd en vertelt je er graag meer over.

Karin kun je iets vertellen over jezelf, wat voor werk doe je?
Ik werk ruim 32 jaar bij Zuyderland Medisch Centrum en sinds 2011 als Senior Capaciteitsplanner. Als capaciteitsplanner ben je verantwoordelijk voor de bedcoördinatie en de OK planning. Uit hoofde van deze functie communiceer ik dagelijks met patiënten, medewerkers, leidinggevenden en managers.
Ik ben 55 jaar, getrouwd en moeder van twee zonen (27 en 30 jaar).

Waarom ben je de training Effectief Communiceren gaan doen?
In de loop der jaren kreeg ik vaak van mijn collega’s de terugkoppeling dat ik “direct” communiceer.  Vaak merkte ik zelf dat er miscommunicatie ontstond. Daar ben ik over gaan nadenken en wilde dit natuurlijk graag anders. Onlangs moest ik voor mijn werk naar een Assessment en daar kwam uit dat communicatie een verbeterpunt was.

Waarom heb je voor Zuyd Professional gekozen?
Via Google kwam ik terecht bij Zuyd Professional. Website was duidelijk en de opleiding sprak me aan. Ik dacht gelijk dit is wat voor mij.

Waarmee ben je tijdens de training het meest geholpen?
De diversiteit in competenties, bijvoorbeeld zelfinzicht, luisteren, mondelinge vaardigheid en presentatie. Oppakken van mijn persoonlijke leerdoelen, die tijdens een uitgebreid intake gesprek besproken zijn. Deze kun je met name heel goed oefenen omdat het grootste gedeelte van de training rollenspellen zijn. Ook de verschillende communicatietechnieken kun je op deze manier meteen oefenen en hierover krijg je dan meteen feedback. Persoonlijke leerdoelen worden opgepakt.

Wat vind je van de lessen, het lesmateriaal en de docent?
De lessen werden door mij persoonlijk als heel prettig ervaren. De rollenspellen waren heel leerzaam. Dit omdat je meteen kunt oefenen met verschillende communicatie technieken en eventuele verbeterpunten of handigheden die door de docent aangereikt worden. Ook het achteraf bekijken van de filmopnames was heel leerzaam.
De docente, Esther Damman, geeft deze training met heel veel passie. Zij weet de diversiteit van invloeden op communicatie duidelijk over te brengen.
De opleiding is heel persoonlijk, in een kleine groep, het voelde veilig en vertrouwelijk.

Wat is er in je manier van werken veranderd sinds je de training hebt gevolgd?
Ik ben me bewuster geworden van mijn eigen handelen en ga nu anders het gesprek in. Voorheen had ik één stijl en dat is dé stijl.

Wat zou je aanstaande cursisten willen vertellen over de training?
De training is een aanrader voor iedereen. Ik zeg gewoon aanmelden en doen. Een eyeopener!

Wil jij je na het lezen van dit artikel meer informatie. Kijk dan bij de training Effectief Communiceren.
Heb je nog vragen neem dan contact met ons op via +31 (0) 88 989 30 00 of info@zuydprofessional.nl