Ontmoet de docent: Ester Foppen

02-11-2019
Ontmoet Ester Foppen, professional organizer met veel expertise en ervaring in het begeleiden van professionals die zoeken naar concrete tools om minder werkdruk te ervaren en meer met aandacht te werken. Als professional organizer is Ester sterk gericht op de mens; ze stemt af op de ander en op wat helpend is om stappen te zetten naar minder werkdruk en meer aandacht.

Werkstress aanpakken. Tijd en rust winnen.

Organiseren lijkt soms gemakkelijker dan het is. Daar waar digitale hulpmiddelen en online communicatietoepassingen werk gemakkelijker zouden moeten maken, blijken gebruikers vaak door de bomen het bos niet meer te zien. Professionals worden geleefd door de waan van de dag. Hebben geen grip op hun taken en informatie die op hen af komt. Zoeken naar manieren om efficiënter werken en effectiever samen te werken. De besluitvaardigheid komt in het gedrang en vervolgens verdwijnt het overzicht en de grip op het werk. Thuis verder werken is in dit geval niet de oplossing en leidt juist tot uitval op termijn.

Overzicht hebben, is leren los te laten

Als professional organizer leer ik mensen – in allerlei functies en branches, en van individu tot team - om overzicht te creëren in hun werk. Dat is hard werken. Het vereist de wil om gedrag te veranderen. Om nieuwe gewoontes en vaardigheden aan te leren. Overzicht creëren is doelen en prioriteiten stellen. Leren filteren en besluiten te nemen. En vooral leren los te laten. Grip hebben op je werk, is vanuit andere perspectieven naar je werk kijken en investeren in het opschonen van je omgeving

Dankzij mijn doordachte trainingen en begeleiding worden snel resultaten behaald en de tijdsinvestering in de workshop en begeleiding direct terugverdiend. Je bespaart namelijk tijd en krijgt rust en ruimte in je denken. Mijn aanpak is praktisch en gericht op een bij jou passende werkwijze. Je pakt daarmee de regie terug en wordt productiever en creatiever. Je kunt kortom weer lange termijn doelen halen en bent weer duurzaam inzetbaar. Niet alleen voor de organisatie en in jouw werksituatie, maar zeker ook thuis. Met een lagere werkdruk en een gezonde werk-privé balans is iedereen op de lange termijn gebaat.

Pak de telefoon

Ik train individueel en in teams en geef regelmatig workshops van een dagdeel over thema’s zoals slimmer werken, tijd besparen met outlook of het aanleren van slimmere werkgewoontes. Daarnaast bied ik een 2-daagse training Timemanagement | Plannen en organiseren aan. Deze training en de workshops zijn bestemd voor kleine groepen, zodat leerdoelen de volle aandacht krijgen en ik persoonlijke aandacht kan geven aan deelnemers. Tijdens de training en workshops geef ik direct toepasbare tips, stuur op de uitwisseling van ervaringen en werk met praktische opdrachten, die ik afwissel met filmmateriaal.

Voor individuen en teams die graag begeleiding willen, stel ik op basis van een intake maatwerk offertes op. In de intake onderzoek ik waar ze tegen aanlopen (in de samenwerking) en wat ze willen bereiken. Tijdens in-company werksessies - met de computer op tafel - zet ik de spotlights op hoe werk soepeler georganiseerd kan worden. Door juist met de feitelijke werkpraktijk aan de slag te gaan en bestanden in te duiken, worden de te behandelen issues duidelijk en kan het team - praktisch gecoacht - afspraken maken over wie welke rol inneemt. En kunnen zij effectiever samenwerken.

Ontmoet Ester

Dus, wil jij Ester ook ontmoeten? Schrijf je dan nu in voor de training Timemanagement | Plannen en Organiseren. Of, neem contact met haar op om vrijblijvend te onderzoeken hoe zij jou of jullie kan begeleiden naar effectiever (samen)werken, meer werkplezier en minder werkdruk.

Volg Ester op Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ester-foppen/