Ontmoet de docent: Ester Foppen

02-11-2018
Ontmoet Ester Foppen, een unieke professional organizer met veel expertise en ervaring in het begeleiden van professionals die zoeken naar concrete tools om minder werkdruk te ervaren en meer met aandacht te werken. Als professional organizer is Ester sterk gericht op de mens; ze stemt af op de ander en op wat helpend is om stappen te zetten naar minder werkdruk en meer aandacht.

Waarom investeren?
'Ik heb ervaren dat mensen na een begeleidingstraject, of het volgen van een of meer van mijn workshops, meer regie ervaren over hun eigen tijd en werk. Ze leren hoe ze hun werk beter kunnen organiseren en hebben meer overzicht. Dat helpt bij het ervaren van rust en ruimte in je hoofd. Maar ze kunnen hun werk ook beter loslaten, omdat ze weten waar ze de volgende keer mee verder zullen gaan. Ik hoorde van een klant bijvoorbeeld dat ze met een fijner gevoel terug komt van vakantie, omdat ze nu vooraf losse eindjes een plek had gegeven en daardoor de draad na de vakantie weer snel kon oppakken. Een andere klant vertelde me dat hij per week gemiddeld anderhalf uur minder tijd kwijt is met het zoeken naar documenten. Dat zijn zo’n zestig uur op jaarbasis. Uren die hij nu aan studenten of aan projecten kan besteden. De investering die hij had gedaan: onder mijn begeleiding in totaal drie uur gewerkt aan een handige digitale opslagomgeving.’

Bloeiende praktijk
Na haar opleiding tot professional organizer bij Organizing Works in 2014 heeft Ester professional organizen geïntroduceerd bij Zuyd Hogeschool. Ze begon met haar eigen werk slimmer organiseren, daarna coachte ze een aantal naaste collega’s en via mond-op-mond reclame kreeg ze steeds meer klanten. Want, veel werkenden hebben wel eens last van werkdruk. Uit onderzoek van CBS/TNO blijkt dat 1 op 6 professionals te zijn. Ook professionals uit andere bedrijven hebben gebruik gemaakt van haar deskundige en prettige begeleiding. Momenteel (najaar 2018) heeft Ester een aantal goedlopende en praktische Slimme workshops in haar aanbod, alsook een blended training Organizing Skills. Daarnaast is ze sterk in maatwerktrajecten. Daarin helpt ze bijvoorbeeld een team in een aantal dagdelen effectiever samenwerken. Maar ook de combinatie van een workshop, met daarna enkele uurtjes individuele coaching is mogelijk. Welke vorm je ook kiest, het gaat erom dat je met Ester iemand in huis haalt, die je helpt om stappen te zetten in het organiseren van je werk.

Ontmoet Ester
Dus, wil jij Ester ook ontmoeten? Schrijf je dan nu in voor de training Organizing Skills, Persoonlijke effectiviteit of Timemanagement. Volg je liever samen met je collega's in company een korter durende workshop? Kies dan één van de losse modules Slimmer werken, Slimmer mailen of Slimmer opslaan en vinden. Of is maatwerkbegeleiding – voor jou alleen of voor jullie team - de beste keuze? Dat kan ook. Neem daarvoor contact met haar op om vrijblijvend te onderzoeken hoe zij jou of jullie kan begeleiden naar effectiever (samen)werken en minder werkdruk.

Volg Ester op Linkedin: https://www.linkedin.com/in/ester-foppen/