Opleiding volgen naast je werk: welk opleidingsniveau kies je?

19-06-2019
Je denkt erover een opleiding te gaan volgen naast je werk. Maar je twijfelt nog over het opleidingsniveau. Kies je voor een korte cursus, of ga je voor een bachelor- of masteropleiding? In dit artikel leggen we je alles uit over de verschillende opleidingsniveaus van de opleidingen die Zuyd Professional aanbiedt.

Cursus of masterclass

Voor het bijspijkeren van je kennis in een bepaald vakgebied biedt een cursus in veel gevallen een goede oplossing. Cursussen bestaan meestal uit één tot zes dagdelen en zijn daarom eenvoudig te combineren met een fulltime baan.

De cursussen bieden functionele handvatten die je direct toe kunt passen in jouw werksituatie. Waar mogelijk worden persoonlijke ervaringen en casuïstiek uit de praktijk in de lessen meegenomen, gespiegeld aan de theorie en besproken met medecursisten.

Een masterclass is een kort en krachtige module op post-hbo of master niveau voor professionals en is in inhoud iets meer strategisch ingestoken dan een cursus. Ook de masterclass is nog altijd prima te combineren met een baan. Ook omdat onze cursussen en masterclasses vaak in de avonduren worden gegeven.

Is zo’n masterclass, cursus of post-hbo opleiding iets voor jou? Kijk dan eens naar de masterclass strategic management, de post-hbo opleiding POH GGZ of een van onze andere opleidingen.

Associate degree, bachelor- of masteropleiding

Ben je op zoek naar uitgebreidere verdieping? Omdat je je verder wilt specialiseren of omdat je juist een carrièreswitch wilt maken? Dan is een bachelor-, masteropleiding of associate degree wellicht iets voor jou.

Een bachelor graad krijg je na het succesvol afronden van een hbo-opleiding. Volg een van onze bacheloropleidingen in deeltijd. Het tempo bepaal je zelf, zodat je het goed kunt combineren met je werk.

Een volledige bacheloropleiding duurt vier jaar, maar je kan ook sneller een opleiding op bachelorniveau volgen, zonder dat het een volledige bacheloropleiding is. Dit is heel efficiënt, omdat je dit prima naast je werk kan doen. Kijk maar eens naar onze management opleiding of projectmanagement opleiding.

Na het volgen van een bacheloropleiding is het mogelijk interessant om je kennis nóg verder uit te breiden door een hbo-master te volgen, bijvoorbeeld de Master Personal Leadership in Change. Ook voor de masteropleidingen geldt dat je vrij bent om je eigen studietijd in te delen.

Meer weten?

Van korte trainingen, cursussen en masterclasses tot en met volledige bacheloropleidingen, masteropleidingen en associate degrees. Zuyd Professional biedt voldoende keuze voor iedere professional! Bekijk ons aanbod online of neem contact met ons op.