Nieuws

Op deze pagina vindt u het laatste nieuws, informatie over maatwerktrajecten, inspirerende blogs en ervaringen van deelnemers aan onze opleidingen. 
Wil je op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.
Studeren naast je baan tegenwoordig (écht) een stuk makkelijker
Studeren naast je baan tegenwoordig (écht) een stuk makkelijker
18-02-2020

Deeltijdonderwijs zit in de lift. Steeds meer volwassenen volgen een volledige bachelor hbo-opleiding naast hun werk. Zuyd Professional, dat het deeltijdonderwijs van Zuyd Hogeschool onder zijn hoede heeft, weet daar alles van. In korte tijd is het aantal deeltijdstudenten gestegen tot maar liefst 700. Wat is het...

Zo voorkom je stress op je werk
Zo voorkom je stress op je werk
17-02-2020

De kei en de kiezelsteentjes.
De leeftijd waarop stress en werkdruk mensen velt, wordt alsmaar jonger. Twintigers kampen tegenwoordig al met burn-outs. Hoe organiseer je je leven zo, dat je de regie houdt?

Kleine klusjes afhandelen is goed voor ons beloningshormoon. Maar hierdoor kom je...

De zes fasen van projectmanagement
De zes fasen van projectmanagement
10-02-2020

Ieder project kent zes fases. Door het project (en dus de bijbehorende activiteiten) op te delen in fases houd je overzicht over het totale project. Daarnaast biedt dit de mogelijkheid om evaluatiemomenten in te lassen, zodat kan worden ingegrepen voordat een project uit de hand loopt.


In gesprek met Karin, cursist training Effectief communiceren
In gesprek met Karin, cursist training Effectief communiceren
04-02-2020

Denk je erover om de training Effectief Communiceren te gaan volgen? Lees dan dit interview met cursist Karin Schürmann-Philippen. Zij heeft onlangs de training gevolgd en vertelt je er graag meer over.


Het vuur van gastvrijheid aanwakkeren met unieke workshops
Het vuur van gastvrijheid aanwakkeren met unieke workshops
16-01-2020

Hoe kunnen we de gastvrijheid richting burgers verder verbeteren? En dan het liefst zonder de medewerkers te belasten met een uitgebreide training of cursus? Met die vraag klopte de gemeente Gennep aan bij de Hospitality Consultants van Hotel Management School Maastricht.

Innoveren én werkdruk verminderen? Zo doet Stichting kom Leren dat!
Innoveren én werkdruk verminderen? Zo doet de Stichting Kom Leren dat!
16-01-2020

Het primair onderwijs is volop in ontwikkeling. Nieuwe onderwijsmethodieken, digitale innovaties, maar ook meer administratieve taken en meer regeldruk. Hoe ga je daar als docent mee om? En vooral: hoe kun je als school innoveren en professionaliseren zónder je medewerkers te overbelasten? Anouk Husson en Peter...

... 2 3 4 5 6