Is een projectmanagement opleiding wat voor jou?

14-11-2019
Ben jij betrokken bij de aansturing en uitvoering van projecten? Wil je weten hoe je de juiste personen in een project betrekt en draagvlak in je organisatie creëert? Heb je al eerder projectmatig gewerkt en wil je meer rendement halen uit je werkzaamheden? Wil je weten hoe je een (project)team inspireert om het project met succes af te ronden?

Kortom:

Ben je een projectleider of projectmedewerker en wil je leren hoe je een project succesvol aanpakt? Dan is een projectmanagement opleiding perfect voor jou.

Heb je ruime ervaring als projectmedewerker of projectleider, maar wil je jezelf graag nog verder ontwikkelen? Bekijk dan eens de opleiding Senior Projectmanagement.

Wat is projectmanagement?

Projectmanagement gaat over het efficiënt beheersen van projecten. Het is van belang voor elke organisatie die projectmatig werkt om projecten op een slimme manier te beheren. De voordelen? Je organisatie wordt efficiënter en zal daardoor sneller en met een hogere kwaliteit de doelstellingen bereiken. En je gaat toe naar een uniforme projectmatige benadering, waardoor je aanpak van een project heel gestructureerd verloopt. Dat vergroot je kans op een succesvol project.

Over het algemeen bestaat het uitvoeren van een project uit enkele fases. Van voorbereiding en planning tot uitvoering en afronding. Toch moet er bij ieder project worden gezocht naar een passende werkwijze. Daar ligt de uitdaging voor de projectmanager!

De 3 valkuilen bij projectmanagement

Projectmanagement omvat veel verschillende facetten. Zoals het doel, budget, de taakverdeling, eisen en de planning en organisatie van de werkzaamheden. ​Al deze componenten komen samen in het projectplan.

Maar wat als het allemaal nét even anders loopt dan de manier waarop het in het plan is omschreven? In ​dit artikel ​vertellen we je over de drie grootste valkuilen bij projecten. Maar ook hoe je als projectleider controle houdt over het project.

Voor wie is de projectmanagement opleiding geschikt?

De basisopleiding is geschikt voor projectmedewerkers en beginnende projectleiders. De opleiding is geschikt voor iedereen die vastloopt met projecten. De projectmanagement opleiding senior is geschikt voor projectleiders met enige jaren leidinggevende ervaring.

Projectmanagement opleiding basis

De (basis) opleiding projectmanagement is geschikt voor eigenlijk iedereen die zich bezighoudt met projecten. Of je nu in een project werkt, of je beginnend projectleider bent.

Hbo werk- en denkniveau is wel een vereiste. En omdat het schrijven van een projectplan onderdeel is van de opleiding, verwachten we dat de deelnemers van onze projectmanagement opleiding op het moment van deelname werkzaam zijn bij een bedrijf of organisatie waar zij zich bezighouden met projectmanagement.

Heb je één of twintig jaren werkervaring? Dat maakt niet uit. De opleiding Projectmanagement Basis is geschikt voor iedereen die vastloopt met projecten en op zoek is naar handvatten om die projecten beter te beheren.

Projectmanagement opleiding Senior

Ben je een projectleider met enige jaren leidinggevende ervaring en wil je je kennis van projectmanagement verder uitbreiden? Dan is de opleiding Projectmanagement Senior geschikt.

Voor het volgen van de senior opleiding is niet alleen hbo werk- en denkniveau een vereiste. Je moet ook minimaal twee jaar ervaring in projectleiding hebben.​ Binnen je functie ben je eindverantwoordelijk voor het projectresultaat en heb je budgettaire bevoegdheid.

Denk je erover om de opleiding projectmanagement te gaan volgen? Lees dan deze interviews!

Lees dan dit interview met cursist Désiré Ploum. Zij heeft onlangs de opleiding gevolgd en vertelt je er graag meer over.

Ook zijn we in gesprek gegaan met een docent van de opleiding projectmanagement. Het interview met Pierre Erven vind je hier.

Meer weten over onze projectmanagement opleidingen?

Wil je meer weten? Bekijk dan onze opleidingen-pagina’s.