Strategic management: de volgende stap in je leidinggeverschap

Strategic management: de volgende stap in je leidinggeverschap

18-12-2020

Sta jij als manager, projectleider, teamleider of (senior) adviseur stevig in je schoenen, en ben je toe aan de volgende stap in je carrière óf een upgrade van je strategische perspectief? Dan kan het interessant zijn om je verder te gaan ontwikkelen op het gebied van strategic management!

Wat houdt strategic management in?

Strategisch management is een essentieel aspect voor iedere organisatie. Het uitgangspunt: bepalen hoe de lange termijn doelen van de onderneming effectief en efficiënt gerealiseerd kunnen worden. Met strategische besluiten geef je sturing en richting aan de structurele aspecten en processen die hiermee gepaard gaan.

Hierbij ga je ook in op de overkoepelende strategie: welke strategie kies je, hoe ga je deze implementeren en hoe bepaal je vervolgens het succes van de gekozen strategie? Tijdens het gehele proces ben jij als strategisch adviseur actief betrokken bij de innovatieve processen binnen de organisatie.

Strategic management in de praktijk

Met wat voor zaken houd je je in de praktijk bezig? Wanneer je aan de slag gaat met de inzet van strategic management binnen je organisatie? Je kunt denken aan de volgende aspecten:

  • Een plan en doelstellingen voor je bedrijf of organisatie opstellen én realiseren;
  • Beleid en aanpak vormgeven voor de aankomende 3 tot 5 jaar om de gestelde doelstellingen te behalen;
  • De planmatige inzet van mensen en middelen bepalen om de (strategische) visie en missie van de organisatie en de bijbehorende doelen te realiseren;
  • Redeneren vanuit de behoefte die je organisatie vervult en vanuit eindgebruikers de vertaalslag maken naar waar jouw organisatie voor staat;
  • Trends en ontwikkelingen vertalen naar het business model van je organisatie;
  • Inzicht krijgen in en ervaring opdoen met de succes- en faalfactoren van de strategische processen;
  • Binnen je organisatie draagkracht creëren voor het realiseren van de gestelde doelstellingen.

Masterclass Strategic Management

Ga je de uitdaging graag aan en ben je er aan toe om strategische vraagstukken te signaleren, analyseren en op te pakken? Is het hoog tijd om die verdieping van je loopbaan op te zoeken? Dan is de Masterclass Strategic Management de uitgelezen kans om hier echt werk van te maken!

Binnen de masterclass zul je door middel van praktische toepassingen in de praktijk direct rendement binnen je eigen organisatie of onderneming kunnen behalen. Je verwerft een essentiële aanvulling op je eigen kennis en vaardigheden, terwijl je tegelijkertijd direct ervaring opdoet in je eigen praktijkomgeving.

Meer weten over het opleidingstraject? Bekijk de pagina rondom de Master Strategic Management voor aanvullende informatie. Ook kun je hier een brochure aanvragen of jezelf direct inschrijven, zodat je binnenkort snel aan de slag kunt gaan met de master! Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over onze opleiding of studieadvies aanvragen? Neem dan contact met ons op via tel: +31 (0) 88 989 30 00 of mail naar: info@zuydprofessional.nl.