Werk je in de financiële sector en heb je veel te maken met belastingrecht? Wil je je carrière upgraden en jezelf klaarstomen voor de functie van fiscaal adviseur? Of wil je gewoon meer weten over het (complexe) belastingrecht? Als fiscaal adviseur moet je alert zijn op wijzigingen en feilloos de link kunnen leggen naar de specifieke situatie van jouw cliënt. De modulaire en praktijkgerichte opleiding fiscaal adviseur helpt je hierbij. 

Wat is een fiscaal adviseur?
Een fiscaal adviseur wordt ook wel belastingadviseur of fiscalist genoemd. Als fiscaal adviseur weet je alles van belastingen en geef je belastingadvies aan mensen of bedrijven. Vaak verzorg je ook hun belastingaangifte.
Andere taken van een fiscaal adviseur zijn onder andere het opstellen van een fiscale strategie en financiële planning, het schrijven van bezwaarschriften en behandelen van beroepsprocedures en het onderhouden van contact met de Belastingdienst en intermediairs.

Voor wie is de fiscaal adviseur opleiding geschikt?
De opleiding fiscaal adviseur is geschikt voor professionals met een hbo-werk- en denkniveau die zich verder willen verdiepen in het belastingrecht. Wil jij aan de slag als zelfstandig belastingadviseur of wil je je fiscale kennis up-to-date houden? Het lukt je met deze opleiding. Ben je ingeschreven in het NBA-register? Dan krijg je ook PE-uren voor elke module die je succesvol hebt afgesloten.

Wat zijn de toelatingseisen voor de opleiding?
Wil je de fiscaal adviseur opleiding volgen? Dan heb je een hbo of wo opleiding rechten gevolgd en bij voorkeur al enkele jaren werkervaring. Daarnaast is het handig als je bij een bedrijf of organisatie werkt waar je je bezighoudt met fiscale zaken. Zo kun je actuele casussen aandragen in de lessen en het geleerde direct in de praktijk brengen.

Welke methodes worden in de opleiding gebruikt?
Aan de hand van praktijkvoorbeelden en praktijkopdrachten de structuur van de verschillende belastingwetten doorzien. Ook leer je wetteksten interpreteren. De deelnemers brengen, waar mogelijk, zelf cases uit de praktijk in. Daarnaast maken we gebruik van een aantal boeken, waaronder de losbladige Handleiding Belastingrecht. Deze krijg je toegestuurd door het FSDC.

Meer weten over onze opleiding fiscaal adviseur?
Wil je meer weten? Bekijk dan onze opleidingen-pagina in het blok hiernaast.

Opleiding fiscaal adviseur

Werk je in de financiële sector en wil je als belastingadviseur of fiscalist aan de slag?

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.