Dit is de eerdere training Human Behaviour & Skills. Daarnaast is er een uitgebreide 7-daagse opleiding Human Behaviour & Gedragsverandering

Inzicht in gedragspatronen & Beïnvloeden van gedrag in lastige gesprekken
Je collega die vaak opstandig op jou reageert, een leverancier die vaak ja zegt maar nee doet, een onderhandeling die stagneert, een adviesgesprek waarin je geen aansluiting kunt vinden, je leidinggevende waarmee je regelmatig in de clinch ligt over, nou ja, futiliteiten …

Je ziet in interpersoonlijke dynamiek regelmatig hetzelfde gebeuren maar het lukt je niet om deze patronen te doorbreken.

Gedrag van mensen (Human Behaviour) verloopt vaak volgens bepaalde patronen. Kennis van deze patronen brengt inzicht. Zo begrijp je waar e.e.a. vandaan komt en kun je gedrag ook beter voorspellen. En...als je begrijpt waarom mensen zich gedragen zoals ze doen, heb je ook de mogelijkheid om op basis van dat begrip, jouw gedrag aan te passen om hierdoor het gedrag van de ander in een gesprek te beïnvloeden.

Doelgroep

Iedereen die samenwerkt met anderen en wil leren hoe je effectiever kunt samenwerken door gedrag in een-op-een contact enerzijds te begrijpen en anderzijds te beïnvloeden.

Hierna kun je

  • Gedrag in interpersoonlijke dynamiek begrijpen vanuit kennis van menselijk functioneren, gedrag en drijfveren.
  • Een lastig gesprek positief beinvloeden met technieken gebaseerd op inzichten uit de gedragswetenschappen. Je leert hoe je een gesprek ombuigt, je leert hoe je aansluiting bij je gesprekspartner(s) kunt realiseren, je leert hoe je de ander laat weten dat je hem/haar hoort.
  • Je leert meerdere communicatie strategieën in te zetten, weet wat je eigen voorkeursstrategie is en wat jouw valkuilen in communicatie zijn. 

Te verbeteren competenties

Je werkt onder andere aan de volgende competenties:

  • Analyserend vermogen: je bekijkt een voor jou lastige situatie vanuit gedragswetenschappelijke bril 
  • Sensitiviteit: je kijkt goed naar de houding van de ander en houdt hier rekening mee
  • Luisteren: je luistert goed naar de mening en weerstanden van de ander en zoekt aansluiting
  • Flexibiliteit: je probeert verschillende soorten gedrag uit.

Details

Niveau post HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 05-06-2023
Locatie Sittard
Erkenning Certificaat
Kosten 1.495,00
Alle details weergeven

Deze opleiding kan voordelig worden gevolgd met inzet van het STAP-budget. Controleer hier of er nog STAP-budget beschikbaar is.

Op 17 maart 2023 om 10:00 uur kun je jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen. Wees er snel bij, er is maar een beperkt budget beschikbaar!

Opbouw

Gedrag van de ander beinvloeden begint bij inzicht in jouw eigen gedrag.
Op een interactieve wijze, met ruimte voor humor komen op een aansprekende wijze de belangrijkste inzichten rondom gedrag (Human Behaviour) en gedragsbeïnvloeding voorbij.

Je leert hoe je vaardiger kunt worden in het beïnvloeden van gedrag in gesprekken. Concreet oefenen in 1-op-1 situaties in gedragsbeïnvloeding staat in deze training centraal. Je oefent en krijgt gerichte feedback op jouw gedrag en handvatten om het gedrag van jou en de ander te veranderen, te beïnvloeden. Je gebruikt hiervoor eigen casuïstiek.

Het doel is dat je ook gaat ervaren welk effect jouw beïnvloedingstechnieken op het gedrag van de ander hebben.

Programma

Thema’s:

  • Dag 1: Human Behaviour & Interpersoonlijke dynamiek; inzicht in (eigen) gedrag, weerstand en oefenen met beinvloeding van gedrag in 1-op-1 gesprekken
  • Dag 2: Verder oefenen met beïnvloeden van gedrag in 1-op-1 gesprekken.

 

Planning

Maandag 5 juni en dinsdag 6 juni 2023
 

Startdatum
05-06-2023
Prijs
1.495,00
Variant
Dag
Bijeenkomsten
2 bijeenkomsten
Locatie
Kasteel Limbricht

Incompany

Maatwerk / Incompany
Deze training bieden wij ook als maatwerk voor organisaties al naar gelang de behoefte. Zowel inhoud als locatie en data zijn in overleg te bepalen. 

Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met ons serviceteam. 

T +31 (0) 88 989 30 00
E info@zuydprofessional.nl

 

 

Praktische informatie

Datum en locatie 
De training vindt plaats op maandag 5 juni en dinsdag 6 juni van 9.30 - 17.00 uur.
Locatie Kasteel Limbricht. Allee 1, 6141 AV Limbricht.
Catering (lunch en versnaperingen) is bij de prijs inbegrepen.

Om zo veel mogelijk aandacht te kunnen geven trainen we in kleine groep van maximaal 9 personen.

Intakegesprek
Tussen het moment van inschrijving en start van de training vindt er via teams een intakegesprek met de docent (Nathalie Willems) plaats. Hiervoor ontvang je t.z.t. een uitnodiging.

Vervolgmogelijkheden
Deze cursus maakt onderdeel uit van de reeks Human Behaviour. Menselijk functioneren, gedrag, drijfveren en hoe dit te beïnvloeden staan hierin centraal.

Onderdeel van deze reeks zijn een aantal spin-offs die ofwel via de open inschrijving (cursus & training) ofwel als individueel maatwerktraject of incompany traject aangeboden worden.

Een voorbeeld hiervan is de cursus Human Behaviour & GedragsveranderingIn deze cursus krijg je inzicht in de fundamenten van menselijk gedrag. Begrip hiervan helpt om gedrag in een gewenste richting te beïnvloeden.

Gewoontes, weerstanden, de invloed van de sociale omgeving en motivatie worden vanuit een gedragswetenschappelijke invalshoek bekeken. Hierdoor leer je welke mogelijkheden er zijn om een gedragsverandering te bereiken.

Technieken gericht op nudging, boosting en rational overrides spelen in op deze mogelijkheden en bieden concrete handvatten om het gedrag in de gewenste richting te beïnvloeden.

Hiernaast is het ook mogelijk om 1 op 1 hiermee aan de slag te gaan in een individueel maatwerktraject waar al je persoonlijke vragen aan bod kunnen komen. Ook kun je gerichte feedback op jouw gedrag krijgen door onder begeleiding (verder) te oefenen in deze skills. Zowel inhoud, duur als locatie en data zijn in overleg te bepalen. 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.

Aanvraag STAP-budget
Op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur kun je opnieuw STAP-budget aanvragen.
Jouw STAP aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft geldig.
Meer informatie en veel gestelde vragen kun je hier nalezen.