Klanten willen ontzorgd worden en een circulaire economie wordt steeds populairder. En jij kunt daarop inspelen! Met een Product-as-a-Service model verander je producten in diensten. Jij blijft de eigenaar en je ‘leent’ het product aan de klant in de vorm van een dienst. De klant betaalt voor het gebruik en de prestatie van het product. Neem bijvoorbeeld de leenfietsen en deelauto’s: ze zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Na de opleiding Product-as-a-Service (PaaS) van Zuyd Professional kun jij binnen jouw organisatie aan de slag met een Product-as-a-Service model.

Doelgroep

Jij bent ondernemer of (beleids)medewerker in een middelgrote organisatie en je wilt je verder verdiepen in circulariteit. Je overweegt om over te stappen op een circulair businessmodel zoals een Product-as-a-Service model. Voor deze opleiding is het belangrijk dat je de opdrachten voor jouw eigen organisatie kunt uitwerken.

Hierna kun je

Na deze opleiding heb je de theoretische én praktische bagage om binnen jouw organisatie aan de slag te gaan met een Product-as-a-Service model. Na deze opleiding kun je:
●     Onderscheid maken tussen verschillende business- en verdienmodellen en je kunt voor- en nadelen hiervan benoemen.
●     Een nieuw circulair businessmodel opzetten volgens het Product-as-a-Service model.

Het eindproduct dat je oplevert is een circulair business canvas volgens het Product-as-a-Service model voor je eigen organisatie. Jouw circulaire businessmodel presenteer je aan de groep en wordt door de docent beoordeeld. Na deze cursus kun je dus direct aan de slag met jouw eigen plan!

Te verbeteren competenties

Je ontwikkelt kennis, kunde en vaardigheden op het gebied van:

  • product as a service modellen
  • klantenbinding
  • circulaire economie
  • verdienmodellen

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Locatie Roermond
Erkenning Certificaat
Alle details weergeven


Ben jij mkb’er? Dan kun je mogelijk via het Collectief Project van LIOF in aanmerking komen voor een tegemoetkoming tot 75% van de inschrijfkosten van deze masterclass.
Klik hier voor het lezen van meer informatie, de voorwaarden en de aanvraagprocedure.

Opbouw

Tijdens de vier trainingen werken we aan jouw theoretische kennis over verdienmodellen, circulaire economie, klantenbinding en Product-as-a-Service modellen. En belangrijker: je gaat vooral zelf aan de slag. Je kijkt naar de kansen en gevolgen van een Product-as-a-Service model voor jouw organisatie. We discussiëren, doen oefeningen en behandelen casussen zodat je veel praktische kennis opdoet.

Je gaat aan de slag met de volgende thema’s:
● business- en verdienmodellen
● de circulaire economie en transitie van bedrijven
● klantenbinding optimaliseren
● de verschillende PaaS-modellen
● een abonnementsmodel opzetten

Programma

Het programma bestaat uit 4 bijeenkomsten, verspreid over 9 weken. In de tussenliggende weken werk je je opdracht in je eigen organisatie uit, zodat je uiteindelijk tot een eindproduct komt.

Planning

Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur. De bijeenkomsten vinden plaats op donderdagavond van 18.30-21.30 uur; Zuyd Perron Weert.

Je bent welkom op de volgende data:

- 23-03-2023

- 06-04-2023

- 20-04-2023

- 11-05-2023
 

 

 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.