Ben jij een professional en wil je weten hoe communicatie jou kan helpen om je doelen te bereiken? Wil je bijvoorbeeld meer invloed krijgen, problemen oplossen of juist miscommunicatie voorkomen? Dan is de training Effectief Communiceren een aanrader. In deze training leer je hoe je effectief en overtuigend communiceert. In een kleine groep werk je aan jouw persoonlijke leerdoelen. De sfeer is veilig en opbouwend, daardoor leer je veel over jezelf en over anderen. Je ontdekt hoe je meer bereikt met communicatie, op een manier die bij jou past. Niet alleen in je werk, maar ook privé.

Doelgroep

Wil jij beter begrijpen wat er tussen mensen speelt (en bij jezelf) zodra er wordt gecommuniceerd? Zoek je naar extra ‘gereedschap’ om effectiever en overtuigender te communiceren? Dan is deze training geschikt voor jou. Je hebt een mbo-/hbo-niveau en bent bereid om naar jezelf te kijken en naar anderen. Ook als dat confronterend is. Het resultaat van de training: een goed gevulde gereedschapskist vol veel nieuwe kennis en inzichten die je in elke situatie kunt inzetten.

Hierna kun je

 • beter begrijpen wat er gebeurt tussen mensen als ze met elkaar communiceren
 • met communicatie een situatie beter beïnvloeden
 • op een andere manier luisteren naar de ander, zodat je reactie beter aansluit
 • problemen beter oplossen tijdens gesprekken
 • meer to-the-point communiceren
 • je eigen communicatieve talenten en zwakten beter herkennen
 • non-verbale communicatiesignalen beter interpreteren, waardoor je als het ware de gedachten van de ander kunt lezen
 • in het algemeen prettiger samenwerken met mensen

Te verbeteren competenties

 • zelfontwikkeling
 • zelfinzicht
 • mondelinge vaardigheid
 • mondelinge presentatie
 • beïnvloeden
 • luisteren

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Eerstvolgende startdatum 11-04-2023
Locatie Heerlen, Sittard
Erkenning Certificaat
Kosten 2.185,00
Alle details weergeven

Deze opleiding kan voordelig worden gevolgd met inzet van het STAP-budget. Controleer hier of er nog STAP-budget beschikbaar is.

Op 17 maart 2023 om 10:00 uur kun je jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen. Wees er snel bij, er is maar een beperkt budget beschikbaar!

Opbouw

Zo ziet de training Effectief Communiceren eruit
De training Effectief Communiceren van Zuyd Professional bestaat uit 5 bijeenkomsten. Vooraf inventariseren we de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers en passen we de leerstof daarop aan. Ook zijn zelfanalyses ten aanzien van je wijze van communiceren onderdeel van de training.

Oefenen met praktijksituaties
In de training komen diverse modellen en theorieën aan bod over onder meer  communicatiestijlen, feedback geven, beïnvloeden en onderhandelen. Vervolgens ga je hiermee oefenen in rollenspellen, gebaseerd op concrete praktijksituaties. Op basis van de feedback van de docent en de andere deelnemers leer je hoe je overkomt op anderen en wat je kunt veranderen om je doelen beter te bereiken. Zo werk je vooral aan je persoonlijke ontwikkeling.

Kleine groepen, persoonlijke aandacht
Deze training is heel persoonlijk. Daarom houden we de groepen klein: ongeveer 5 tot 8 personen. En we werken aan een veilige, vertrouwelijke en positieve sfeer. De deelnemers komen uit allerlei bedrijven en organisaties, van zorg en overheid tot het bedrijfsleven. Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Onze docenten zijn mensen uit de praktijk. Dat maakt het lesprogramma zeer divers en praktijkgericht.

Programma

In de training Effectief Communiceren komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • communicatiestijlen: welke stijlen zijn er, hoe herken je ze, hoe pas je ze toe en welke effecten bereik je ermee?;
 • krachtig en zelfverzekerd communiceren: ook in situaties die imponeren;
 • conflictbeheersing: communiceren tijdens gespannen of cruciale situaties op een manier die helder is, maar niet escalerend werkt;
 • beïnvloedende communicatie: overtuigen, beïnvloeden en onderhandelen;
 • managementcommunicatie: het spel en de regels, het leiden van vergaderingen, communicatie in hoofdlijnen - zonder in details te vervallen;
 • presenteren in het openbaar: presentaties, pitches en interviews;
 • non-verbale communicatie: hoe dit je communicatie kan versterken en hoe deze bij anderen te interpreteren.

Planning

De training bestaat uit 5 bijeenkomsten van 18.30 uur tot 21.15 uur op locatie Zuyd Hogeschool in Heerlen of Sittard. Er zijn startmomenten in februari en in april 2023. 

Startdatum
11-04-2023
Prijs
2.185,00
Variant
Avond
Bijeenkomsten
5 bijeenkomsten
Locatie
Heerlen

Incompany

De training Effectief Communiceren wordt ook incompany aangeboden. Onze accountmanagers informeren je graag. Mail voor meer informatie naar serviceteam@zuydprofessional.nl.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.

Aanvraag STAP-budget
Op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur kun je opnieuw STAP-budget aanvragen.
Jouw STAP aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft geldig.
Meer informatie en veel gestelde vragen kun je hier nalezen.