EVC is een landelijk erkende methode waarbij jouw (werk)ervaring afgezet wordt tegen een erkende opleidingsstandaard op hbo-niveau. De uitkomsten van de EVC-procedure worden vastgelegd in een EVC-rapportage. Deze rapportage kun je gebruiken bij (interne) sollicitaties om aan te tonen dat je beschikt over de gewenste competenties. Momenteel bieden wij alleen procedures op het gebied van:

- Sociale Studies; de competenties die kunnen worden getoetst zijn de competenties behorende bij de hbo bachelor Social Work.

- Herregistratie Fysiotherapie.

Herregistratie Fysiotherapie is bedoeld voor fysiotherapeuten die om welke redenen dan ook niet voldoen aan de urennorm. Bij het positief afsluiten van de procedure maakt de faculteit op basis van het resultaat een Periodiek Registratie Certificaat op (PRC). Met dit PRC kan de deelnemer zich weer in het BIG register laten registreren.   

Doelgroep

EVC is geschikt voor iedereen die drie of meer jaar werkervaring heeft (functie- en niveau-onafhankelijk), niet over relevante diploma's of certificaten beschikt en wil aantonen welke competenties hij/zij op hbo-niveau beheerst. De meerwaarde van EVC ligt feitelijk in het aantonen van het verschil tussen het opleidingsniveau en het huidige werkniveau. 

Hierna kun je

Met de EVC-rapportage maak je je competenties inzichtelijk voor je werkgever en/of de arbeidsmarkt.
Fysiotherapeuten die niet aan de urennorm voldoen kunnen onze EVC-procedure gebruiken om de herregistratie in het BIG te realiseren.

Daaarnaast kun je met het EVC traject:

  • Een leeruitkomst aantonen, hetgeen mogelijk kan leiden tot een verkorte route van een deeltijdopleiding. Het besluit of de aangetoonde leeruitkomsten kan leiden tot een verkorte route, zal te allen tijde genomen worden door de betreffende deeltijdopleiding.
  • Inzicht krijgen in je talenten en je kracht, zodat je een bewuste vervolgstap kan zetten in je carrière.
  • Formele erkenning krijgen van ervaring op hbo werk- en denkniveau.
  • In aanmerking komen voor een verkorte route naar een hbo-diploma.
  • Kans maken op een nieuwe baan of promotie.
  • Gericht leren, niets wat je al weet. Hierdoor heb je lagere opleidingskosten.

Details

Niveau HBO
Duur 3 tot 6 maanden
Eerstvolgende startdatum Flexibel
Locatie Heerlen
Erkenning Certificaat
Kosten 2.250,00
Alle details weergeven

Opbouw

De EVC-procedure bestaat uit vier stappen.

Stap1: Intake
Tijdens het intakegesprek bekijk je samen met de adviseur of een procedure zinvol is, wat wij van je verwachten en wat je van ons kunt verwachten. Hierna volgt een positief of negatief advies om de procedure succesvol te kunnen afronden.

Stap 2: Begeleiding
Je gaat aan de slag met het verzamelen van bewijzen uit de praktijk die de competenties van het gekozen profiel aantonen. Je voegt die toe aan een digitaal portfolio. Je krijgt in deze fase een begeleider toegewezen die je op weg helpt met het correct opnemen van een of twee bewijzen bij één competentie. Vervolgens voeg je zelfstandig alle bewijzen van overige competenties toe. Het is je plicht om alleen eigen materiaal toe te voegen. Hierop kan controle plaatsvinden door plagiaatsoftware in te zetten.

Stap 3: Waardering
Zodra je portfolio compleet is ga je een assessmentgesprek voeren met twee assessoren. Zij bevragen je over de (ontbrekende) inhoud van je portfolio.

Stap 4: Erkenning
De uitkomsten van het assessment worden vastgelegd in een EVC-rapportage. Dit is een officiële erkenning van jouw kennis en vaardigheden. Hiermee kun je richting je (nieuwe) werkgever laten zien welke competentie jij op welk niveau beheerst.

Evaluaties
Na afloop van de procedure en ook na een half jaar vinden evaluaties plaats. Daarnaast heb je meteen na de procedure recht op een afrondend gesprek.

 

Planning

De EVC-procedure verloopt voor 90% digitaal en kan op elk gewenst moment starten.

Bij interesse in EVC stuurt Zuyd Professional een vragenlijst ter voorbereiding op de online intake. Hierin wordt kort besproken: werkervaring, vooropleiding en doel voor het volgen van de EVC-procedure. Dit om de kans van slagen helder te krijgen. Volgt daarna een positief advies, dan krijgt de kandidaat een EVC-overeenkomst en overige documenten toegestuurd.

Zodra de overeenkomst volledig ingevuld en ondertekend bij Zuyd Professional is ontvangen, start de EVC-procedure. De deelnemer krijgt toegang tot een e-Portfolio waarin de opleiding, werkervaring en relevante bewijslast wordt toegevoegd. Reken hierbij op 40 tot 80 uur tijdsinvestering in een maximale periode van 90 dagen.  Om de juiste focus te behouden en het resultaat te behalen is het noodzakelijk de procedure in 3 maanden af te ronden.

Startdatum
Flexibel
Prijs
2.250,00
Variant
Dag
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Heerlen

Accreditatie

Zuyd Professional is een door het NKC (Nationaal Kenniscentrum EVC) Erkend EVC-aanbieder. Beoordeling vindt plaats in een cyclus van 3 jaar. De beoordelende instantie onderzoekt regelmatig diverse aspecten van de EVC-procedures en heeft het recht om steekproefsgewijs assessments bij te wonen. 

Incompany

Voor werkgevers blijft in de praktijk opgedane kennis en ervaring van medewerkers vaak onzichtbaar. Met een EVC-procedure is hierin verandering aan te brengen.

Je medewerker gaat tijdens de EVC-procedure diverse informatie verzamelen waarmee hij de competenties van de gekozen opleidingsstandaard kan aantonen. Het gaat daarbij onder andere om certificaten van cursussen of documenten, producten en plannen die de medewerker gemaakt en (deels) gemaakt/uitgevoerd heeft.

De verzamelde informatie vergelijken wij met de opleidingsstandaard. Het resultaat daarvan leggen wij vast in een rapportage. Daardoor weet je precies op welk niveau je werknemer functioneert.  

Wat zijn de voordelen voor jou als werkgever?

  • Je kunt gericht aangeven welke competenties je graag wilt laten erkennen in de EVC-procedure.
  • Je werknemers zijn flexibeler in te zetten: Als je weet wat een werknemer in huis heeft, kun je die medewerkers flexibeler inzetten.
  • Lagere opleidingskosten: het is mogelijk om met de EVC-rapportage een leeruitkomst aan te tonen, hetgeen mogelijk kan leiden tot een verkorte route van een deeltijdopleiding.Het besluit over aangetoonde leeruitkomsten zal te allen tijde genomen worden door de betreffende deeltijdopleiding.Ook geeft het meer zekerheid of je medewerker een vervolgopleiding aan kan.
  • Betere kansen op een baan bij ontslag: het ervaringscertificaat verhoogt de kans op het vinden van een andere baan. Je toont hiermee goed werkgeverschap .

Praktische informatie

Kosten van de procedure
De EVC-procedure kost € 2250, - (excl. 21% BTW). Daarnaast kan extra begeleiding tijdens fase 1 of 2 worden afgesproken tegen een meerprijs van € 125,- per uur (excl. 21% BTW).

Taal
De EVC-procedure wordt standaard uitgevoerd in de Nederlandse taal. Afwijking hiervan kan alleen na goedkeuring door het NKC.

Bezwaar en beroep
Iedere deelnemer heeft het recht op een klachtenprocedure met een onafhankelijke geschillenregeling. De klachtenregeling vindt u terug op onze website. Ook bestaat de mogelijkheid tot een bezwaarprocedure met een onafhankelijke beroepsprocedure.

 

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.