Doelgroep
Iedereen die een aantal jaren werkervaring in een dienstverlenende setting heeft en carrière wil maken in het werkveld facility management.
Na dit traject kun je...
... met competenties op hbo niveau als Facility Manager/Medewerker support bieden aan de primaire processen van jouw organisatie op het gebied van huisvesting, ondersteunende diensten en middelen.
Je werkt aan de volgende competenties:
De opleiding duurt twee jaar met lesavonden op maandag en donderdag. Startdata; 2 september 2019 en 10 februari 2020.
Het onderwijs vindt plaats in de vorm van:
Je werkt vooral aan projectopdrachten, in een groep of individueel, Jullie krijgen begeleiding van een docentcoach.
Niet alle stof kun je zelfstandig bestuderen. Daarom geven (gast)docenten hoorcolleges over bijvoorbeeld bedrijfseconomie, bouwkunde, communicatiemanagement, managementvaardigheden, marketing(communicatie) en statistiek.
Om een project of opdracht goed uit te kunnen voeren, moet je vaardigheden hebben. Dus verzorgen wij trainingen. Daarin leer je precies wat je nodig hebt voor een project of opdracht. Je oefent onder begeleiding van een docent. Bijvoorbeeld communiceren of leiding geven.
Programma is identiek aan de eerste twee jaar van de deeltijdopleiding Facility Management.
Leerjaar 1
Blok 1: Explore FM
Projectmanagement staat centraal in het blok. Zoals werken met de beheersinstrumenten op het gebied van bijvoorbeeld financiën, logistiek, personele capaciteit en doorlooptijd.
Blok 2: Organiseren
Bij het blok organiseren staan de lessen dienstenmarketing, organisatiekunde en managementvaardigheden centraal.
Blok 3: Adviseren
Centraal staat het advies geven voor het (her)inrichten van een ruimte.
Je stelt een programma van wensen en vervolgens een programma van eisen op en gaat op zoek naar passende huisvestingsoplossingen. Het advies visualiseer je m.b.v. een structuurmodel, een plattegrond en een 3D-model en je onderbouwt dit advies financieel met een investeringsbegroting en een exploitatiebegroting.
Blok 4: Evalueren
Kwaliteit staat voorop in projecten. Meten is weten. Om te weten of in een project een verbetering is gerealiseerd, voer je bijvoorbeeld een klanttevredenheidsonderzoek uit. De resultaten van het onderzoek worden geëvalueerd en voorzien van een advies.
Leerjaar 1 sluit je af met het behalen van je propedeuse getuigschrift.
Leerjaar 2
Blok 1: Service management
Je richt je in dit blok op de zogenaamde 'soft-services'. Denk hierbij aan klantbenadering, bemensing, hospitality en afhandeling van klachten.
Blok 2: Accommodatie management
In blok 2 staan de 'hard-services' centraal. Je krijgt objectieve methodes aangereikt, waarmee je de functionele, technische, ecologische en esthetische kwaliteit van een gebouw onder de loep neemt.
Blok 3: Performance management
In dit blok leer je alles over prestatie-indicatoren. Draait een afdeling nou goed? Was een evenement succesvol? Zijn de klanten tevreden?
Blok 4: Ondernemerschap
Je zet een nieuw facilitair product of nieuwe facilitaire dienst in de markt. Hiervoor schrijf je een marketingstrategie met financiële onderbouwing. Dit doe je aan de hand van de mogelijkheden, kansen en bedreigingen in de markt.