ICT Associate degree

ICT Associate degree

Type
opleiding
Duur
2 jaar
Niveau
hbo
Startdatum
01 september 2020
Vooropleiding
havo, vwo, mbo 4 of 21+ toets
Locatie
Heerlen Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ
Erkenning
diploma Associate degree
Keurmerk
NVAO
Tijdsinvestering
Hele week les overdag
Kostenspecificatie
collegegeld (afhankellijk van je persoonlijke situatie en opleiding) en bijkomende kosten voor studiematerialen

Technologie is overal. Ga jij nieuwe, handige apps ontwikkelen? Wil jij van hacken je beroep maken en je inzetten tegen cybercrime? Help jij de politie om daders digitaal op te sporen? Of wil je bedrijven adviseren over de nieuwste ICT-oplossingen? Met de opleiding ICT kun je verschillende kanten op. Na 2 jaar ontvang je de Associate degree. Bekijk het programma op onze website ICT Associate degree. 

algemeen

ICT Associate degree

Doelgroep
Technologie is overal. Ga jij nieuwe, handige apps ontwikkelen? Wil jij van hacken je beroep maken en je inzetten tegen cybercrime? Help jij de politie om daders digitaal op te sporen? Of wil je bedrijven adviseren over de nieuwste ICT-oplossingen? Met de opleiding ICT kun je verschillende kanten op.

Na dit traject kun je...

...bij bedrijven, consultancy- of adviesbureaus aan de slag. Of bij een ICT-dienst in de gezondheidszorg, chemie, techniek, overheid, onderwijs, commerciële of financiële instellingen.

Je werkt aan de volgende competenties:

Je leert om ICT-systemen te bouwen, te beheren en te verbeteren. In het eerste half jaar leer je de basis van het programmeren, aan welke eisen een applicatie moet voldoen en hoe je test of software werkt. Halverwege het eerste jaar kies je een specialisatie:

  • Web and App Development
    Je leert werken met verschillende programmeertalen zodat je ook de logica van het programmeren beheerst. Daarnaast krijg je les in modelleren, een snellere manier om software te ontwikkelen en maak je kennis met verschillende web- en mobiele applicaties. Je leert om zelf contentmanagementsystemen te bouwen en websites te maken die niet alleen informatie tonen, maar die ook ‘praten’ met andere programma’s. Denk bijvoorbeeld aan de website van IKEA, waar je de actuele voorraad van een product kunt bekijken of de levertijd kunt opvragen.
  • ICT Service Officer
    Een goede ICT-infrastructuur zorgt ervoor dat medewerkers in een bedrijf snel en efficiënt hun werk kunnen doen, op kantoor, thuis of onderweg. Je leert hoe je een bedrijfsnetwerk inricht zodat medewerkers met de juiste apparatuur en programma’s op de juiste netwerken kunnen werken. Daarbij houd je rekening met een goede beveiliging, gebruiksvriendelijkheid en snelheid.

    Je leert hoe je storingen verhelpt, gebruikers ondersteunt bij computerproblemen en hoe je de prestatie van systemen verbetert. Je leert hoe je technische ontwerpen maakt voor de ICT-infrastructuur van een bedrijf.Deel deze pagina op