Leergang Hospitality Innovator

Leergang Hospitality Innovator

Type
cursus
Duur
< 6 maanden
Niveau
hbo
Startdatum
28 oktober 2019
Vooropleiding
mbo, hbo, wo
Locatie
Maastricht Bethlehemweg 2, 6222 BM
Erkenning
certificaat
Keurmerk
Cedeo
Tijdsinvestering
13 dagdelen
Lesdag
verschillende lesdagen
Kostenspecificatie
€ 2.995,-

 

De laatste jaren hebben bedrijven veel aandacht geschonken aan het lenig en efficiënt maken van hun bedrijfsprocessen. Wij als Hospitality Innovators van de Hotel Management School Maastricht merken dat diezelfde organisaties nu bij ons aankloppen om hun organisaties naast slim ook weer mensgericht te maken. Want medewerkers floreren alleen in een bedrijf met beleving en bezieling. Klanten, patiënten en bewoners voelen dat onmiddellijk. Maar hoe doe je dat? Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf, ziekenhuis, verpleeghuis, supermarkt, bank, rechtbank of winkel een plek is waar je blij van wordt als klant en als medewerker? Dat willen we jou graag leren in onze Leergang Hospitality Innovator.
Zie hiervoor onze brochure van 2019.

algemeen
opbouw
programma
Incompany

Leergang Hospitality Innovator

Doelgroep
Medewerkers en leidinggevenden in zorg- en dienstverlenende organisaties die ernaar streven naar een 9+ klantbeleving in hun zorg- of dienstverlening.

Na dit traject kun je...

Zelfstandig een gastvrijheidsontwikkelingstraject begeleiden als Hospitality Innovator op basis van onze 3H-visie. Je weet in jouw organisatie een next level te bereiken in mensgerichte gastvrijheid en dat zó te doen dat er 9+ ervaringen bij klanten en medewerkers wordt bereikt. Jouw persoonlijke groei als Hospitality Innovator staat tijdens de leergang centraal. Jij bent zelf immers de grootste succesfactor.

Je werkt aan de volgende competenties:

  • gastvrijheidsontwikkeling
  • organisatieontwikkeling 
  • persoonlijk leiderschap 
  • communicatiekracht 
  • samenwerking

Veel organisaties willen hun klant weer echt centraal stellen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij geloven dat een organisatie 9+ klantbeleving kan realiseren via Hospitality, Human touch en (managing) Happiness. Dit noemen wij ons 3H-model. Gedurende de leergang ben je voortdurend bezig met jouw eigen project in jouw eigen organisatie.
Tijdens de leergang wordt je gekoppeld aan één van onze jonge toptalenten. Deze Young Professional zal samen met jou gaan nadenken over het gastvrijheids-ontwikkelingsproject voor jouw organisatie, jouw afdeling of jouw team. Inspiratie gegarandeerd! We kiezen de concrete (werk)ervaringen als leer- en ontwikkelstof voor de deelnemer en zetten onze coachingskwaliteiten en door ons zelf ontwikkelde werkmethoden in (o.a. gameboards) om het maximale leer- en ontwikkelingsrendement uit die concrete (werk)ervaringen te halen.
De leergang vindt plaats in het Teaching Hotel Chateau Bethlehem in Maastricht.

De leergang omvat één tweedaagse startbijeenkomst plus vier bijeenkomsten van een dag verspreid over een half jaar. Tussendoor geniet je van onze gastvrijheid: heerlijke lunches, een diner met overnachting in ons Teaching Hotel Chateau Bethlehem in Maastricht.

Dag 1:
28 oktober 2019
Thema's van de dag: 'Ik als Hospitality Innovator'.
De visie van Hospitality Innovators op organisatieontwikkeling in het thema Hospitality Innovation, leren en ontwikkeling door de inzet van Waarderend Onderzoek en inzet van intuïtie in gast- of klantgerichtheid.

Dag 2:
29 oktober 2019
 
Thema van de dag: 'Ontwikkel je droomproject!' via de door Bart van Linder (een van de begeleiders) ontwikkelde Policy Workshop.

Dag 3:
25 november 2019

Thema van de dag: 'Wat vraagt het van jou om gastvrijheidsstrijder te zijn?' over de strijd in een organisatie vóór mensgerichte gastvrijheid in en de inzet van jouw strijd-lust en strijd-vaardigheden.

Dag 4:
16 december 2019

Thema van de dag: 'Innerlijke gastvrijheid' over de kwaliteit om niet alleen mensgericht gastvrij te zijn naar anderen, maar allereerst naar je eigen gedachten, gevoel en handelen.

Dag 5:
16 januari 2020
Thema van de dag: 'Jouw persoonlijke communicatiekracht.'
Pitstop. 
Bespreking van de volgende projecten en coaching van de deelnemer in zijn rol van gastvrijheidsprojectleider.

Dag 6:
17 februari 2020 

Thema van de dag: 'Omgaan met weerstand en de 'wapens' die de weerstand vraagt'.
Presentatie van de resultaten. 
Feestelijke uitreiking van de certificaten.

De Leergang Hospitality Innovator wordt ook incompany aangeboden. Onze accountmanagers informeren je graag. Mail voor meer informatie naar hospitalityconsultancy@zuyd.nl.

Deel deze pagina op