LinkedIn voor zakelijk gebruik

LinkedIn voor zakelijk gebruik

Type
workshop
Duur
1 dagdeel
Niveau
hbo
Startdatum
09 december 2021
Vooropleiding
alle niveau's
Locatie
Sittard Ligne 1, 6131 MT
Keurmerk
Cedeo
Tijdsinvestering
3 uur van 18.30 - 21.30 uur
Lesdag
donderdagavond
Kostenspecificatie
€ 89,- excl. BTW. Incompany of op maat mogelijk voor een aangepaste prijs.

 

In het kort
Netwerken via ‘Sociale Netwerken’ is de manier voor professionals en organisaties om zich online te profileren. LinkedIn is het enige zakelijke netwerk dat door 80% van de Nederlandse beroepsbevolking gebruikt wordt en het dagelijks gebruik blijft stijgen. Door de snelle groei van het aantal mensen dat zich op LinkedIn profileert, maken bedrijven vanzelfsprekend ook steeds meer gebruik van LinkedIn voor een betere zichtbaarheid van de eigen organisatie, relaties te onderhouden met hun klanten en de best passende kandidaat te vinden voor vacatures.
Tijd om actief gebruik te maken van LinkedIn en de mogelijkheden ervan volledig te benutten en werk te maken van je employability!

‘Ik volgde bij Ingrid de workshop LinkedIn voor zakelijk gebruik. Deze workshop vond ik uitstekend! Goede en adequate inhoud, voldoende snelheid in de voortgang, ruime praktische handvatten (om snel mee aan de slag te gaan). Kortom een aanrader voor iedere professional die LinkedIn meer wil inzetten voor zijn/haar business!’
Ton Vervoort, Associate Professor of Real Estate Management
algemeen
opbouw
programma
Praktische info
maatwerk / incompany

LinkedIn voor zakelijk gebruik

Doelgroep
Deze workshop voor gevorderden is geschikt voor iedereen die zichzelf en zijn of haar organisatie (opleiding, afdeling of dienst) optimaal wil profileren via LinkedIn met het aanmaken van een bedrijfspagina of een groep.

Na dit traject kun je...

meer halen uit de zakelijke inzetbaarheid van LinkedIn
beter zichtbaar zijn als organisatie maar ook als persoon
een bedrijfspagina of groep aanmaken en beheren
het aantal volgers verhogen en content aanbieden die interessant is voor de volgers
meten wat de return on investment is
zodanig adverteren dat je meer leads kunt genereren

Voorbereiding
Voor aanvang van elke workshop maakt elke deelnemer een LinkedIn profiel aan de hand van een 'profiel checklist' of als de deelnemer al een profiel heeft dan bouwt hij/zij dit verder uit (duur ca. 0,5 uur).

Tijdens de workshop
We nemen je stap voor stap mee bij de uitdagingen voor het beheren van een bedrijfspagina of groep in LinkedIn. Je krijgt inzicht in de meerwaarde van LinkedIn, hoe meer volgers op de bedrijfspagina / leden in de groep te krijgen, content creatie, meten 'return of investment' en hoe te adverteren. We gaan in de workshop interactief aan de slag. Daarom vragen we je om je laptop mee te nemen.

Onderwerpen

 • Inleiding Sociale netwerken
 • De waarde van (online) netwerken
 • Functionaliteiten LinkedIn: uitleg LinkedIn menubalk per knop en belangrijkste instellingen
 • Personal branding = profiel optimaliseren
 • Company Branding: optimaliseren bedrijfs-/groepspagina, hoe meer volgers krijgen, content creatie, meten ‘return on investment’ en hoe je kunt adverteren
 • Casuïstiek: feedback profiel en bedrijfs-/groepspagina

 

Resultaat
Na afloop heb je:

 • inzicht in de meerwaarde van LinkedIn en de kennis van handige functies;
 • een kwalitatief beter maar ook een completer en goed vindbaar LinkedIn profiel;
 • de kennis om het eigen netwerk op te bouwen en de zakelijke contacten te onderhouden;
 • de kennis om te beoordelen hoe de verschillende onderdelen in LinkedIn zakelijk zijn in te zetten;
 • minimaal een zeer deskundig profiel.

Locatie
De workshop vindt plaats op Zuyd Hogeschool, Ligne 1 te Sittard (navigatieadres: Haspelsestraat 42, Sittard). Parkeren is mogelijk in de Oda Parking of Ligne Parking.
Ligne ligt op ca. 8 minuten loopafstand van NS-station Sittard.
Kijk hier voor de bereikbaarheid.

Aantal deelnemers
Het maximum aantal deelnemers is twaalf, het minimale is zes.
 

Trainer, Ingrid Brands

In 2011 starttte ik mijn LinkedIn workshops voor studenten, maar al snel werd dit uitgebreid met workshops LinkedIn voor professionals en maatwerk of incompany workshops voor bedrijven. Inmiddels heb ik ruim 2000 cursisten op praktische wijze geholpen met het maken van een kwalitatief beter maar ook completer en beter vindbaar LinkedIn profiel en inzicht gegeven in de meerwaarde van LinkedIn. En bedrijven geholpen met een betere zichtbaarheid als organisatie of van hun medewerkers.
Voor meer informatie zie mijn LinkedIn profiel.

Maatwerk / Incompany
Deze workshop of een combinatie met de andere twee LinkedIn workshops bieden wij ook als maatwerk voor bedrijven, organisaties, ondernemersclubs of voor symposia in overleg met de klant, al naar gelang de behoefte. Zowel inhoud als locatie en data zijn in overleg te bepalen. Neem hiervoor contact op met serviceteam@zuydprofessional.nl

1-1 Training
Een individuele training is ook mogelijk. In deze training komen alle persoonlijke vragen aan bod. Zowel inhoud als locatie en data zijn in overleg te bepalen. De locatie kan plaatsvinden op de werkplek van de klant of bij Zuyd, locatie Ligne te Sittard. De duur is 2 uur.
De kosten zijn 73 euro per uur (excl. btw).

Zij gingen je voor:
Zuyd Hogeschool, Lucid Euregio Consultancy (o.a. ABN AMRO bank), Gemeente Nuth, Funbeach, Ondernemersclub Whyz, Rotaryclub Elsloo, Kasteel Limbricht, Vesteda Maastricht, Baandomein, Gemeente Heerlen.

Deel deze pagina op