Loopbaan en Levensloop - EVC herregistratie Fysiotherapie

Loopbaan en Levensloop - EVC herregistratie Fysiotherapie

Type
loopbaanbegeleiding
Duur
< 3 maanden
Niveau
hbo
Startdatum
01 oktober 2020
Vooropleiding
hbo
Locatie
Het traject verloopt grotendeels digitaal
Erkenning
rapportage
Keurmerk
Erkend aanbieder EVC
Tijdsinvestering
40 tot 80 uur: starten kan op elk gewenst moment
Kostenspecificatie
€ 1.245,-

EVC staat voor het 'Erkennen van Verworven Competenties' en wordt ook wel 'Ervaringscertificaat' genoemd. EVC is een landelijk erkende methode waarbij jouw (werk)ervaring afgezet wordt tegen een erkende opleidingsstandaard op hbo niveau. De uitkomsten van het EVC-traject worden vastgelegd in een EVC-rapportage. Een ervaringscertificaat kan ook gebruikt worden om bepaalde vrijstellingen te verwerven voor een studie.

Als BIG-geregistreerde fysiotherapeut moet je elke 5 jaar aantonen dat je kennis en vaardigheden nog van voldoende niveau zijn om te blijven werken als fysiotherapeut. We noemen dit herregistreren. Je kunt je herregistreren als je voldoet aan de werkervaringseis of de scholingseis. Om te voldoen aan de werkervaringseis moet je in een periode van 5 jaar minimaal 2080 uur als fysiotherapeut gewerkt hebben. Werk je niet of voldoe je niet aan de urennorm? Dan kun je door scholing of een EVC procedure toch in aanmerking komen voor herregistratie. Voor informatie over scholing kun je terecht bij Hanze Hogeschool Groningen of Hogeschool Leiden.

Voor iedere fysiotherapeut bestaat, naast scholing, ook de mogelijkheid om door middel van een EVC procedure voor de reeds verworven competenties van de fysiotherapeut vrijstelling te krijgen. Vrijstellingen worden gegeven voor een hele competentie. Als je de EVC procedure met succes afrondt, dan krijg je naast de EVC rapportage een Periodiek Registratie Certificaat (PRC). Het BIG-register heeft voor je herregistratie het PRC nodig.

algemeen
opbouw
Stardatum

Loopbaan en Levensloop - EVC herregistratie Fysiotherapie

Doelgroep
EVC is geschikt voor iedereen die drie of meer jaar werkervaring heeft (functie- en niveau-onafhankelijk), niet over relevante diploma's of certificaten beschikt en wil aantonen over welke competenties op hbo niveau hij/zij beschikt. De meerwaarde van EVC ligt feitelijk in het aantonen van het verschil tussen het opleidingsniveau en het huidige werkniveau.

Na dit traject kun je...

... je EVC-rapportage gebruiken om je competenties inzichtelijk te maken voor je werkgever en/of de arbeidsmarkt. Met je ervaringscertificaten kun je ook eventueel vrijstellingen krijgen voor een bepaalde hbo opleiding.

De ervaring leert dat als je aan een persoonlijk EVC-traject begint, je 40 tot 80 uur nodig hebt om alle bewijzen te verzamelen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de toegankelijkheid van de bronnen waarin de bewijzen zijn vastgelegd.

De EVC procedure kent geen vaste startdatum. Je kunt dus op elk gewenst moment starten.

Deel deze pagina op