Loopbaan en Levensloop - EVC voor een Medewerker

Loopbaan en Levensloop - EVC voor een Medewerker

Type
loopbaanbegeleiding
Duur
< 3 maanden
Niveau
hbo
Startdatum
01 februari 2021
Vooropleiding
mbo
Locatie
Het traject verloopt grotendeels digitaal
Erkenning
rapportage
Keurmerk
Erkend aanbieder EVC, Cedeo
Tijdsinvestering
40 tot 80 uur: starten kan op elk gewenst moment
Kostenspecificatie
€ 1.495,-

EVC staat voor het 'Erkennen van Verworven Competenties' en wordt ook wel 'Ervaringscertificaat' genoemd. EVC is een landelijk erkende methode waarbij jouw (werk)ervaring afgezet wordt tegen een erkende opleidingsstandaard op hbo niveau. De uitkomsten van het EVC-traject worden vastgelegd in een EVC-rapportage. Een ervaringscertificaat kan ook gebruikt worden om bepaalde vrijstellingen te verwerven voor een studie. Momenteel bieden wij alleen procedures op het gebied van:

-Sociale Studies;

-People & Business Management;

-Herregistratie Fysiotherapie. 

algemeen
opbouw
Startdatum

Loopbaan en Levensloop - EVC voor een Medewerker

Doelgroep
EVC is geschikt voor iedereen die drie of meer jaar werkervaring heeft (functie- en niveau-onafhankelijk), niet over relevante diploma's of certificaten beschikt en wil aantonen over welke competenties op hbo niveau hij/zij beschikt. De meerwaarde van EVC ligt feitelijk in het aantonen van het verschil tussen het opleidingsniveau en het huidige werkniveau.

Na dit traject kun je...

... je EVC-rapportage gebruiken om je competenties inzichtelijk te maken voor je werkgever en/of de arbeidsmarkt. Met je ervaringscertificaten kun je ook eventueel vrijstellingen krijgen voor een bepaalde hbo opleiding.

De ervaring leert dat als je aan een persoonlijk EVC-traject begint, je 40 tot 80 uur nodig hebt om alle bewijzen te verzamelen. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de toegankelijkheid van de bronnen waarin de bewijzen zijn vastgelegd.

De EVC procedure kent geen vaste startdatum. Je kunt dus op elk gewenst moment starten.

Deel deze pagina op