Loopbaan en Levensloop: EVD

Loopbaan en Levensloop: EVD

Type
loopbaanbegeleiding
Duur
< 3 maanden
Niveau
hbo
Startdatum
01 oktober 2020
Vooropleiding
mbo
Locatie
in overleg te bepalen
Erkenning
rapportage
Keurmerk
Cedeo
Tijdsinvestering
40 tot 80 uur: starten kan op elk gewenst moment
Kostenspecificatie
€ 1.375,-

Het ervaringsdossier (EVD) is een instrument om (werk)ervaring, competenties en talenten in kaart te brengen en af te zetten tegen generieke hbo competenties. Het is een van EVC (ervaringscertificaat) afgeleide methode. De uitkomsten van het EVD-traject worden vastgelegd in een EVD-rapportage. Op een gestructureerde wijze wordt de kennis en ervaring vastgelegd die mensen hebben verworven in hun werkzame leven. Het is hiermee een loopbaaninstrument waarmee de transitie van werk naar werk ondersteund kan worden of waarmee een impuls wordt gegeven aan de ontwikkeling van de eigen loopbaan.

algemeen
opbouw
Startdatum

Loopbaan en Levensloop: EVD

Doelgroep
Iedereen die geen hbo-diploma heeft maar wil aantonen dat hij/zij over een hbo werk- en denkniveau beschikt en dat wil gebruiken bij bijvoorbeeld een sollicitatie of een gesprek met een leidinggevende.

Na dit traject kun je...

... aantonen dat je generieke hbo competenties beheerst op een bepaald gebied.

De ervaring leert dat als je aan een EVD-traject begint, je zo'n 40 tot 80 uur nodig hebt om alle bewijzen te verzamelen. Dit is mede afhankelijk van de toegankelijkheid van de bronnen waarin de bewijzen zijn vastgelegd.

De EVD procedure kent geen vaste startdatum. Je kunt dus op elk gewenst moment starten.

Deel deze pagina op