In deze masterclass ga je je samen met medestudenten uit verschillende branches verdiepen in verandermanagement. Hoe hou je je staande in een wereld waarin alles in een steeds hoger tempo lijkt te veranderen? Wat kun je doen om het verandervermogen van je medewerkers en collegae te stimuleren?

Doelgroep

Deze masterclass is interessant voor elke leidinggevende en elke netwerkende kenniswerker die veranderprocessen wil en kan initiëren en begeleiden.

Te verbeteren competenties

  • Succesvol
  • Wetenschappelijk
  • Authentiek
  • Inspirerend

Details

Niveau Master
Duur 3 tot 6 maanden
Eerstvolgende startdatum 12-09-2024
Locatie Sittard
Erkenning Certificaat
Kosten 3.178,00
Alle details weergeven

Opbouw

De masterclass bestaat uit 7 bijeenkomsten op donderdag van 10.00-17.00 uur. De lessen vinden om de andere week plaats waarbij er van 10.00-15.00 uur een gastdocent/expert is naast de hoofddocent die bij alle bijeenkomsten aanwezig is. Van 15.00-17.00 uur is er een interactief gedeelte waarbij de studenten in kleine groepen de verbinding gaan maken naar de praktijk. De masterclass wordt afgesloten met een paper/essay en presentatie. Reken daarnaast op ongeveer 100 uur zelfstudie en werken aan opdrachten.

Programma

Het programma bestaat uit colleges, gezamenlijke uitwisseling/discussies en oefeningen over onder meer:

  • Veranderideeën door de tijd heen. Elk tijdperk had zijn eigen visie op veranderen en verandermanagement, passend bij de dominante productietechnieken van toen.
  • De toppers uit de moderne veranderkunde, zoals Boonstra, de Caluwe, Kotter en Homan. Hun voorgestelde aanpak en instrumenten.
  • Grenzen aan de geplande verandering, vanuit de informele organisatie.
  • Veranderen van organisatiecultuur, cultuur van verandering.
  • Storytelling en metaforen als instrumenten om gewenste veranderingen te bewerkstellingen en irrationele vormen van weerstand te verminderen.

Planning

De lestijden van deze masterclass zijn van 10.00-17.00 om de week op donderdag.

Startdatum
12-09-2024
Prijs
3.178,00
Bijeenkomsten
Geen bijeenkomsten
Locatie
Sittard Ligne
Beschikbare plaatsen
Beschikbaar

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.