In deze masterclass ga je je samen met collega leidinggevenden uit verschillende branches verdiepen in verandermanagement. Hoe hou je je staande in een wereld waarin alles in een steeds hoger tempo lijkt te veranderen? Wat kun je doen om het verandervermogen van je medewerkers en collegae te stimuleren?

Doelgroep

Deze masterclass is interessant voor elke leidinggevende en elke netwerkende kenniswerker die veranderprocessen moet initiëren en begeleiden.

Te verbeteren competenties

  • Succesvol
  • Wetenschappelijk
  • Authentiek
  • Inspirerend

Details

Niveau Master
Duur 3 tot 6 maanden
Locatie Sittard
Erkenning Certificaat
Alle details weergeven

Deze opleiding kan voordelig worden gevolgd met inzet van het STAP-budget. Controleer hier of er nog STAP-budget beschikbaar is.

Vanaf 28 februari 2023 om 10:00 uur is het weer mogelijk om jouw persoonlijke STAP-budget aan te vragen. Wees er snel bij, er is maar een beperkt budget beschikbaar!

Opbouw

De masterclass bestaat uit 7 bijeenkomsten op donderdag van 13.00-20.00 uur. De lessen vinden om de andere week plaats waarbij er van 13.00-17.00 uur een gastdocent/expert is naast de hoofddocent die bij alle bijeenkomsten aanwezig is. Van 18.00-20.00 uur is er een interactief gedeelte waarbij de studenten in kleine groepen de verbinding gaan maken naar de praktijk. De masterclass wordt afgesloten met een paper/essay en presentatie. Reken daarnaast op ongeveer 100 uur zelfstudie en werken aan opdrachten.

Programma

Het programma bestaat uit colleges, gezamenlijke uitwisseling/discussies en oefeningen over onder meer:

  • Veranderideeën door de tijd heen. Elk tijdperk had zijn eigen visie op veranderen en verandermanagement, passend bij de dominante productietechnieken van toen.
  • De toppers uit de moderne veranderkunde, zoals Boonstra, de Caluwe, Kotter en Homan. Hun voorgestelde aanpak en instrumenten.
  • Grenzen aan de geplande verandering, vanuit de informele organisatie.
  • Veranderen van organisatiecultuur, cultuur van verandering.
  • Storytelling en metaforen als instrumenten om gewenste veranderingen te bewerkstellingen en irrationele vormen van weerstand te verminderen.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.