In samenwerkingen in jouw werkveld is het steeds meer van belang dat je verschillende partijen bij elkaar brengt, beïnvloed, inspireert en verbindt. Dat kunnen partijen zijn met een publieke of private taak, commercieel of anderszins. In veel gevallen staan partijen voor hetzelfde doel, neem nou bijvoorbeeld arbeidsparticipatie. Voor veel organisaties een grote uitdaging, maar de benadering van die uitdaging kan natuurlijk verschillen.

Hoe breng je die benaderingen nou bij elkaar? En wil je meer zicht op de toegevoegde waarde van Publiek Private Samenwerking bij het aanpakken van arbeidsmarktvraagstukken, zoals bij het verhogen van de arbeidsmarktparticipatie, het verbeteren van het opleidingsniveau en het oplossen van tekort aan arbeidskrachten in je organisatie? Dan is de Masterclassreeks Arbeidsmarktvraagstukken, de rol van Publiek Private Samenwerking perfect voor jou.

Vroeger probeerde iedere stakeholder op de arbeidsmarkt zelf het gedeelte van het arbeidsmarktvraagstuk op te lossen.Tegenwoordig gaan de (technologische) ontwikkelingen zo snel, veranderen de benodigde vaardigheden zo snel, neemt de vraag naar arbeid zo snel toe, dat samenwerking met andere arbeidsmarktactoren nodig is om de eigen doelen te bereiken. Tijdens deze masterclass reeks krijg je zicht op de wijze waarop je deze samenwerking vorm kunt geven, welke uitdagingen er zijn en hoe je deze het hoofd kunt bieden. Tijdens de masterclass reeks Arbeidsmarktvraagstukken, de rol van Publiek Private Samenwerking koppelen we de laatste inzichten aan de ervaringen van bedrijven en organisaties.

Doelgroep

De masterclassreeks is geschikt voor mensen die zich beroepshalve bezighouden met de arbeidsmarkt vanuit bedrijfsperspectief, overheidsperspectief en onderwijsperspectief zoals innovatiemanagers, projectmanagers, programmamanagers, kwartiermakers en (beleids)adviseurs.

Je laat je inspireren door cases uit de praktijk en zoomt in op succesfactoren én jouw eigen praktijk. In een plan van aanpak schets je hoe je jouw eigen publiek-private samenwerking vormgeeft.

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Locatie Heerlen
Erkenning Certificaat
Alle details weergeven

Programma

Deze reeks bestaat uit drie masterclasses van ieder één dagdeel. De volgende thema’s komen daarbij aan de orde:

Masterclass 1:

 • Inspiratie case
 • Wat is een Publiek Private Samenwerking (PPS)?
 • Wanneer kies je voor een PPS?
 • Hoe start je een PPS?
 • Succesfactoren in publiek- private samenwerkingen

Masterclass 2:

 • Inspiratie case
 • Hoe zoek en kies je geschikte partners?
 • Waarom zouden potentiële partners meedoen
 • Wat kun je aan partners vragen c.q. wat mag je van ze verwachten?

Masterclass 3:

 • Inspiratie Case
 • Welke belangen hebben verschillende partners?
 • Hoe ga je om met verschillende belangen?
 • Hoe ga je om met verschil in cultuur en werkwijze?

Tijdens de masterclasses komen een aantal inspirerende sprekers aan het woord, over bestaande PPS-en op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.