Ben je een (onervaren) projectleider of projectmedewerker en wil je leren hoe je een project succesvol aanpakt? Of heb je al eerder aan projecten gewerkt en wil je er meer rendement uit halen? Dan is deze opleiding perfect voor jou. Het programma wordt verzorgd op hbo-niveau. Heb je ruime ervaring als projectmedewerker of projectleider? Bekijk dan eens de opleiding Senior Projectmanagement.

Doelgroep

Kom je veel in aanraking met projecten? Wil je weten hoe je de juiste personen in een project betrekt en draagvlak creëert? En hoe je een (project)team inspireert om het project met succes af te ronden? Dan is de opleiding Projectmanagement Basis van Zuyd Professional iets voor jou. Na deze praktische opleiding ben je in staat projecten succesvol in te richten en te managen door een overkoepelende positie in te nemen. Zo houd je overzicht over de voortgang, de randvoorwaarden en de risico’s en ben je in staat bij te sturen waar nodig. Kortom, een krachtig programma om optimaal grip te krijgen op projecten!

Hierna kun je

 • begrijpen wat projectmatig werken is als organisatiemethode
 • een project leiden van begin tot eind en de regie krijgen én behouden
 • de projectvoortgang bewaken en waar nodig bijsturen
 • een advies formuleren aan de eigen organisatie
 • leiding geven aan (eenvoudige) projecten

Te verbeteren competenties

 • schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid
 • plannen en organiseren
 • delegeren
 • voortgangsbewaking
 • resultaatgerichtheid
 • taakgericht leiderschap
 • probleemanalyse
 • organisatiesensitiviteit
 • zelfkennis

Details

Niveau HBO
Duur 3 tot 6 maanden
Eerstvolgende startdatum 25-04-2023
Locatie Heerlen, Sittard, Roermond
Erkenning Certificaat
Kosten 2.280,00
Alle details weergeven

Deze opleiding kan voordelig worden gevolgd met inzet van het STAP-budget. Controleer hier of er nog STAP-budget beschikbaar is.

Vanaf 28 februari 2023 om 10:00 uur is het weer mogelijk om jouw persoonlijke STAP-budget aan te vragen. Wees er snel bij, er is maar een beperkt budget beschikbaar!

Opbouw

Zo ziet de projectmanagement opleiding eruit

De opleiding Projectmanagement Basis van Zuyd Professional bestaat uit 6 bijeenkomsten. Daarin leer je hoe je projectmanagement toepast op jouw eigen project in je eigen organisatie. Want je werkt gedurende de opleiding aan een projectplan: een verbetervoorstel dat je direct kunt implementeren in jouw organisatie. Een optimale verbinding tussen de theorie en je werk dus.

Projectplan voor jouw organisatie

In de thematische bijeenkomsten behandelen we de verschillende fases in een project: van voorbereiding en uitvoering tot en met uitvoering en afronden. Ook besteden we aandacht aan zowel de ‘harde’ als de ‘zachte’ kant van projectmanagement. Het projectplan is daarbij steeds de rode draad. In de praktijkbijeenkomsten presenteer je je plan aan de andere deelnemers. Op basis van hun feedback en die van de trainer realiseer je een gedegen projectplan, dat je aan het einde van de opleiding inlevert. Goed om te weten: in meer dan 90% van de gevallen worden de plannen geïmplementeerd in de organisatie van de deelnemers. Een win-winsituatie voor jou en je werkgever!

Kleine groepen, persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht vinden we heel belangrijk in deze opleiding. Daarom houden we de groepen klein: ongeveer 6 tot 12 personen. De deelnemers komen uit allerlei bedrijven en organisaties, van zorg en overheid tot het bedrijfsleven. Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Onze docenten zijn mensen uit de praktijk. Dat maakt het lesprogramma zeer divers en praktijkgericht.

Programma

In deze opleiding Projectmanagement Basis komen de volgende onderwerpen aan de orde:

1. Projectmatig werken:

●        kenmerken projectmatig werken
●        rollen binnen projectteams
●        kritische succesfactoren

2. Faseren van een project:

●        projectopstart
●        projectuitvoering
●        oplevering en nazorg

3. Projectvoortgang bewaken:

●        financiële aspecten van projectmanagement
●        tijdpad
●        afspraken met de opdrachtgever

4. Communicatie binnen projecten:

●        een doeltreffende overlegstructuur
●        communicatie en bijsturen
●        effectieve gespreksvaardigheden

 

Planning

De bijeenkomsten worden gegeven van 18.30 uur tot 21.15 uur. De voorbereiding per bijeenkomst bedraagt 5 tot 10 uur.

 

Startdatum
25-04-2023
Prijs
2.280,00
Variant
Avond
Bijeenkomsten
6 bijeenkomsten
Locatie
Roermond

Incompany

De opleiding Projectmanagement Basis / Medior wordt ook incompany aangeboden. Onze relatiemanagers informeren je graag. Mail voor meer informatie naar serviceteam@zuydprofessional.nl

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op via de onderstaande knoppen of vraag vrijblijvend studieadvies aan.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.