Associate degree ICT - flexibele deeltijdopleiding

Associate degree ICT - flexibele deeltijdopleiding

Type
deeltijd
Niveau
associate degree
Vooropleiding
havo, vwo, mbo-niveau 4
Duur
2 jaar
Startdatum
01 september 2020
Locatie
Heerlen Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ
Tijdsinvestering
2 jaar: aangetoonde werkervaring of elders gevolgde modules maken versnelling mogelijk
Lesdag
Er is geen vaste lesdag en er worden geen klassikale avondlessen aangeboden. Je werkt vooral zelfstandig online vanuit je werkplek of thuis. Wel worden feedbackbijeenkomsten gepland.
Kostenspecificatie
wettelijk collegegeld en bijkomende kosten
Erkenning
Aanmelding voor het studiejaar 2018-2019 is op dit moment niet mogelijk.
Keurmerk
NVAO, Cedeo

Deze opleiding start in September 2019.

Ben jij een ict’er die zich graag verder wil ontwikkelen? En wil je daarbij werken en leren combineren en je eigen studietempo bepalen? Kies dan voor de flexibele deeltijdopleiding Associate degree ICT. Jouw ict-kennis, -werkplek en -ervaring zijn de uitgangspunten voor het traject dat je gaat volgen.

De opleiding is door haar flexibiliteit aantrekkelijk voor werkenden. Zo zijn er vier startmomenten per jaar en kun je voor een groot gedeelte zelf kiezen welke route je wilt volgen. De Associate degree duurt in principe 2 jaar, afhankelijk van gevolgde lesmodules elders en werkervaring. De studiebelasting is 120 EC.

Deze deeltijdopleiding maakt onderdeel uit van de pilot in het kader van besluit experimenten flexibel hoger onderwijs (OC&W, 2015).

 

Zuyd Professional beschermt de privacy van bezoekers van deze website. Lees meer daarover in onze privacyverklaring.

 
Meer informatie
Wil je meer informatie ontvangen over deze opleiding? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Vraag informatie aan
Opleiding bekijken
Lees de omschrijving van deze opleiding voordat u informatie gaat aanvragen.
Opleiding bekijken
Deel deze pagina op
algemeen
opbouw
programma
extra informatie
start en toelating

Doelgroep
Deze flexibele deeltijdopleiding is interessant als je werkt in een ict-omgeving en je graag je diploma op associate degree niveau wil halen. Aanmelding voor het studiejaar 2018-2019 is op dit moment niet mogelijk. Een vergelijkbaar traject wordt aangeboden via het traineeship Train4SmartServices. Bekijk de website om te zien of dat traject bij jou past. Zuyd Hogeschool is naast andere hogescholen uit België en Nederland partner in dit traject.

Na dit traject kun je...

...aantonen dat je kennis, kunde en ervaring hebt in de richting van Web- en App Development of ICT Service Officer door middel van een diploma op associate degree niveau.

Een vergelijkbaar traject wordt aangeboden via het traineeship Train4SmartServices. Bekijk de website om te zien of dat traject bij jou past. Zuyd Hogeschool is naast andere hogescholen uit België en Nederland partner in dit traject.

Flexibele deeltijd
De opleiding is speciaal toegespitst op de combinatie met werk. Het leren op de werkplek en concrete vraagstukken uit de praktijk staan centraal bij de flexibele deeltijdopleiding Ad-ICT.

Je houdt een e-portfolio bij om aan te tonen dat je de vereiste kennis, kunde en attitude per voorgeschreven leeruitkomst beheerst. Deze leeruitkomsten kunnen worden verkregen door aangereikte lesstof, opgedane werkervaring of modules die je elders hebt gevolgd te verwerken in verschillende beroepsproducten (bijvoorbeeld rapportages, CV en certificaten). In de online leeromgeving vul je je e-portfolio met alle beroepsproducten per leeruitkomst. Na oplevering van alle beroepsproducten binnen een leeruitkomst plan je een mondeling assessment in. Met dit assessment en alle aangeleverde beroepsproducten wordt gevalideerd of je kennis, kunde en attitude voor de betreffende leeruitkomst op het vereiste niveau is.

Lesstof per leeruitkomst
Werkervaring of elders gevolgde modules kun je in je beroepsproducten verwerken en aanleveren. Indien je nog niet over voldoende kennis beschikt kun je de aangereikte lesstof per leeruitkomst bestuderen en verwerken in een beroepsproduct. Waar, hoe en wanneer je deze lesstof bestudeert kun je voor een groot deel zelf bepalen.

Toetsing van leeruitkomsten
Vier keer per jaar kun je een assessment doen om vast te stellen of je leeruitkomsten op het vereiste niveau zitten. Vanaf 1 januari 2018 krijg je geen Propedeuse diploma meer.

Online leeromgeving
Je studieplan en beroepsproducten worden in een e-portfolio vastgelegd. Daarnaast kun je in de online leeromgeving lesstof, oefenstof en handige tips terugvinden. Ook heb je via de online leeromgeving contact met je persoonlijke coach. De online leeromgeving kun je vanuit huis of vanaf je werkplek bezoeken. In ieder geval wanneer het jou het beste uitkomt.

Studieduur en tempo

Als professional heb je gedurende je loopbaan al de nodige kennis en ervaring opgedaan. In de flexibele deeltijdopleidingen waarderen wij de ervaring die je meebrengt. In een intakegesprek wordt bekeken wat je al in huis hebt en welke competenties je nog moet ontwikkelen om een diploma op Associate degree-niveau te halen. Daarmee heb je een indicatie van jouw individuele leerroute en studieduur. Indien je geen werkervaring of elders gevolgde modules in je e-portfolio kunt inbrengen, duurt de deeltijdopleiding Ad-ICT in principe twee jaar. 

Coach
Je wordt tijdens de hele opleiding bijgestaan door een persoonlijke coach. Bij het intakegesprek kijken we samen wat jouw startpunt voor de opleiding wordt, welke ervaring je kunt omzetten naar beroepsproducten en welke lesstof je moet bestuderen om je naar jouw einddoel helpen. Samen met je coach zet je vervolgens een persoonlijke studieroute uit om te komen tot een Associate degree diploma. Met je coach kun je ook het gewenste studietempo bepalen, zodat dat goed aansluit bij je werk- en thuissituatie.

 

Flexibele deeltijdopleiding Associate degree ICT

Binnen deze flexibele deeltijdopleiding start je met het aantonen van leeruitkomsten uit de Associate degree ICT. Kennis, kunde en attitude met betrekking tot de modules professioneel- en methodisch handelen, teamvaardigheden, scripting, requirements engineering, ethical hacking en testen worden gevalideerd in de eerste twee leeruitkomsten. Vervolgens ga je je kennis met betrekking tot de leeruitkomsten ‘Design’ en ‘Build’ valideren. Als alle leeruitkomsten van 1 tot en met 4 zijn aangetoond, kun je starten met afstuderen. Hierbij voer je een onderzoek uit waarin alle aspecten uit de leeruitkomsten 3 en 4 aan bod komen.

 

Locatie
Vooral online zelfstandig vanuit je werkplek of thuis. Eventuele feedbackbijeenkomsten kunnen worden gepland op locaties van ROC Gilde opleidingen, ROC Leeuwenborgh, Arcus College of Zuyd Professional.

Partners

De ICT deeltijdopleidingen zijn mede ontwikkeld en worden mede mogelijk gemaakt door ROC Gilde opleidingen, ROC Leeuwenborgh en Arcus College.

 

 

Intake

Na aanmelding via Studielink, ontvang je via e-mail een uitnodiging voor een NOA test. Tijdens deze test zullen hbo-kwalificaties worden getest. Vervolgens krijg je de resultaten thuis gestuurd en volgt er een intakegesprek met een studiecoach. In samenspraak met de studiecoach zal er een studieroute worden bepaald en zullen eventueel behaalde competenties worden vastgelegd in een e-portfolio. Afhankelijk van de bewijslast die is vastgelegd in het e-portfolio, bestaat de mogelijkheid om bepaalde modules versneld te doorlopen.

Toelating
Diploma mbo-4, havo of vwo; een gelijkwaardig buitenlands diploma + getuigschrift NT 2.2. Bij het ontbreken van de juiste diploma’s kan een toelatingsassessment worden gedaan. Daarnaast is een functie binnen een ict-omgeving van groot belang.

Kosten en inschrijven

De kosten voor deze studie bestaan uit collegegeld en aanvullende kosten voor lesmateriaal en boeken. Inschrijven kan via Studielink. De opleiding is te vinden onder de naam Ad ICT met crohonummer 80132. Je kunt dan kiezen voor de deeltijdvariant.

Voor elk studiejaar dat je studeert, betaal je collegegeld. Naast het wettelijke collegegeld moet je rekening houden met bijkomende kosten voor boeken en ander studiemateriaal ter waarde van € 500,-.

Studenten die voor het eerst gaan studeren in het studiejaar 2018-2019 (of later) aan een bachelor-of associatie degree opleiding komen in aanmerking voor het verlaagd wettelijk collegegeld (mits zij voldoen aan de vereisten van het wettelijk collegegeld). Het verlaagd wettelijk collegegeld is alleen voor de eerste ononderbroken twaalf maanden van de inschrijving als student. Het verlaagd wettelijk collegegeld bedraagt 50% van het normale wettelijke collegegeld.

Dit is van toepassing voor alle nieuwe hbo studenten die een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding volgen en het wettelijk collegegeld betalen. Meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.