Business Studies | Deeltijd

Business Studies | Deeltijd

Type
deeltijd
Duur
4 jaar
Niveau
hbo
Startdatum
01 februari 2022
Vooropleiding
mbo 4 of havo
Locatie
Sittard Ligne 1, 6131 MT
Erkenning
bachelor of arts
Keurmerk
NVAO
Tijdsinvestering
gemiddeld 20 uur per week, inclusief een wekelijkse bijeenkomst 17:30 - 20.30 uur (niet tijdens schoolvakanties) en afhankelijk van de mogelijkheid om werken en leren "on the job" te combineren
Kostenspecificatie
collegegeld plus kosten voor lesmateriaal (ca € 100,00 per kwartaal) en boeken

Business Studies (voorheen bacheloropleiding People and Business Management)

'Als ik het hier voor het zeggen had, dan zou ik …’

Je regelt en organiseert graag, liefst samen met anderen. En je moet er niet aan denken acht uur per dag achter een bureau te zitten, je wil afwisseling in je werk en meer dan alleen maar uitvoeren. Je denkt in kansen en mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering in jouw bedrijven of organisatie.

Wat biedt Business studies?

 • Dit is een opleiding die precies is toegesneden op wat jij wil leren, dus aansluitend op jouw ervaring en vooropleiding(en). Samen met een coach ontwerp je een eigen leerroute.
 • Goede voorbereiding op de praktijk waarin bijvoorbeeld een ondernemende houding, zelfsturing en internationale oriëntatie gevraagd wordt. De nadruk ligt op het kunnen analyseren, onderzoeken, oefenen en op het verantwoorden van beslissingen en ontwikkelen van (mogelijke) strategieën. Indien mogelijk voer je taken uit op je werkplek of krijg je ‘real life’ praktijkopdrachten.
 • Brede kennis op het gebied van bedrijfskunde, HRM, management en organisatie, economie en recht en data. In de hoofdfase (na ongeveer anderhalf jaar) specialiseer je je in Human Resource Management of Bedrijfskunde.
 • Onderdeel van de studie is ook onderzoek doen naar ontwikkelingen of producten in het vakgebied HRM of bedrijfskunde.

Voordelen

 • Studieduur en het programma zijn afgestemd op jouw kennis en werkervaring, je leert alleen wat je nog niet weet of kunt.
 • Onderwijs in modules die eventueel ook los te volgen zijn, waardoor je zelf het tempo en de intensiteit van je studie bepaalt.
 • Je kunt starten op 1 september of op 1 februari
 • Een goede mix van klassikaal en op afstand leren
 • Tijdens de hele opleiding word je begeleid door een persoonlijke coach, met wie je indien nodig ook het programma kunt bijstellen c.q. versnellen of vertragen.
 • De opleiding is goed te combineren met een (parttime) baan
algemeen
opbouw
Contact en aanmelding
Extra informatie

Business Studies | Deeltijd

Doelgroep
Deze avondopleiding is vooral interessant als je al een baan hebt, hogerop wilt bij je huidige werkgever of je doorgroeimogelijkheden wilt vergroten.

Na dit traject kun je...

... vanuit een breed perspectief starten of doorgroeien in een beleids- of adviesfunctie waarbij je je vooral richt op het oplossen van vraagstukken op basis van een bestuurlijke en beleidsmatige aanpak.

Je leert en studeert tijdens (werk)colleges, in projecten of online, zelfstandig of in direct contact met een docent en andere cursisten. Je studeert eventueel thuis maar indien mogelijk vooral ook op je werk. Toetsing is soms in de vorm van examens of assessments, maar het is ook mogelijk om plannen en producten uit je praktijk in te brengen als bewijsstuk voor vaardigheden. Coaches en de docenten begeleiden je en voorzien je van individuele feedback.

Afgestudeerden met het HRM-profiel zijn werkzaam als…

… adviseur /expert gericht op de instroom, doorstroom en uitstroom van personeel, zoals opleidingsfunctionaris, personeelsfunctionaris, intercedent uitzendbureau of personeelsadviseur.

Studieopbouw gemeenschappelijke fase

De eerste anderhalf jaar van de opleiding noemen we de generieke fase. Geholpen door je coach kies je uit de 18 beschikbare modules. Elke module duurt drie weken, elke week is er een lesavond. Houd daarnaast rekening met voorbereidingstijd en het werken aan opdrachten.

Voorbeelden van modules:

 1. Ethiek en recht
 2. Organisatiekunde
 3. Methoden en technieken van onderzoek
 4. Human Resource Management
 5. Financieel Management
 6. Business Proces Management
 7. Organisational Behaviour
 8. Conflicthantering
 9. Gesprekken in Organisaties

Profiel HRM

Tijdens de hoofdfase volg je blokken van 10 weken, steeds geclusterd rondom één bepaald thema. Voor de uitstroomrichting HRM is dat bijvoorbeeld een blok Strategisch HRM, een blok Verandermanagement en een blok Employability.

Wil je meer weten over deze unieke opleiding en in gesprek gaan met docenten? 

Lukt het je niet om naar de open dag te komen maak dan een afspraak met Tony Knoop, de coördinator van de deeltijd. Heb je nog vragen? Stuur een e-mail naar tony.knoop@zuyd.nl.

Toelatingseisen

Om de opleiding Business Studies te mogen volgen, dien je in het bezit te zijn van een afgeronde mbo4-opleiding of een havodiploma. We stellen geen eisen aan een werkplek en ook het hebben van werk is niet verplicht. Studenten zonder (geschikt) werk lopen tijdens de specialisatiefase stage bij een geschikte werkgever.  Beschik je niet over één van de genoemde diploma's, haal je binnenkort ook niet één van deze diploma's en ben je 21 jaar of ouder bij de start van de studie? Dan kun je deelnemen aan de 21+- toelatingstoets. Tijdens de 21+- toets krijg je een aantal taaltoetsen en toetsen op ruimtelijk en technisch inzicht. Naar aanleiding hiervan krijg je van de toelatingscommissie een bindend advies of je met de opleiding kunt starten.

Aanmelding

Via Studielink kun je je aanmelden voor de opleiding. Nadat je verzoek tot inschrijving is verwerkt, krijg je een uitnodiging voor een gesprek met jouw coach. Aanmelden kan het hele jaar door voor twee startdata: 1 februari en 1 september. In verband met een werkbare planning van jouw individuele traject, ontvangen we je aanmelding minimaal een maand voor de gewenste startdatum. De opleiding start jaarlijks in september en in februari. De kosten voor deze studie bestaan uit collegegeld een aanvullende kosten voor lesmateriaal en boeken.

Voor elk studiejaar dat je studeert, betaal je collegegeld.

Studenten die voor het eerst gaan studeren in het studiejaar 2019-2020 aan een bachelor-of associatie degree opleiding komen in aanmerking voor het verlaagd wettelijk collegegeld (mits zij voldoen aan de vereisten van het wettelijk collegegeld). Het verlaagd wettelijk collegegeld geldt alleen voor de eerste ononderbroken twaalf maanden van de inschrijving als student en bedraagt 50% van het normale wettelijke collegegeld. Het verlaagd wettelijk collegegeld bedraagt 50% van het normale wettelijke collegegeld.

Dit is van toepassing voor alle nieuwe hbo studenten die een voltijd-, deeltijd- of duale opleiding volgen en het wettelijk collegegeld betalen. Meer informatie hierover op de website van de Rijksoverheid.

Heb je vragen en/of opmerkingen? Bel dan op maandag, dinsdag of woensdag met de coördinator van de opleiding, Truus van Vugt (06-42493980) of tijdens kantoor uren naar +31 (0)88 989 30 00 of vraag vrijblijvend een studieadvies aan via info@zuydprofessional.nl

Deel deze pagina op