Engineering - Verbeteraar 1

Engineering - Verbeteraar 1

Type
module
Duur
< 3 maanden
Niveau
hbo
Startdatum
25 april 2022
Locatie
Heerlen Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ
Erkenning
optioneel Yellow Belt certificaat
Keurmerk
Cedeo
Tijdsinvestering
tien weken, tien bijeenkomsten van 16:00-21:00 uur
Lesdag
maandag
Kostenspecificatie
€ 1.500,-

Lean Six Sigma is een van de meest bekende methodes om processen binnen een organisatie te verbeteren. Het is een gereedschapskist met daarin een groot aantal verschillende instrumenten. In een yellow belt training' worden de meest gebruikte instrumenten uitgelegd. De opleiding tot Lean Six Sigma Yellow Belt is erop gericht om binnen de organisatie een breed draagvlak te creëren voor operational excellence. Deze cursus past dit toe binnen een engineerscontext. Ervaringsuitwisseling en 'leren van elkaar' is een belangrijk aspect van de cursus, onder andere door het verzorgen van presentaties, bijwonen van workshops en een bedrijfsbezoek.

In de module 'de Verbeteraar' leer je hoe je een bestaand, aangepast of nieuw product, proces of dienst kunt verbeteren en ervoor kunt zorgen dat deze optimaal functioneren, rekening houdend met aspecten van veiligheid, milieu, technische en economische levensduur. Dit doe je aan de hand van methodieken zoals de PDCA-cyclus van Shewhart en Deming en de DMAIC-cyclus uit de beproefde en gestandaardiseerde Six Sigma methode.

De tijdsinvestering is afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. Naast de vijf uur contacttijd per week werk je in eigen tijd aan opdrachten.

algemeen
opbouw
programma
Incompany

Engineering - Verbeteraar 1

Doelgroep
Voor iedereen die op hbo niveau meer en helder inzicht wil krijgen in het verloop van processen in een engineeringscontext binnen zijn organisatie en sector, en deze processen wil verbeteren met een meetbaar resultaat.

Na dit traject kun je...

... als engineer en Lean Six Sigma Yellow Belt een verbeterproject afronden in een engineeringscontext met een meetbaar resultaat via toepassing van de DMAIC- en/of PDCA-cyclus met inzet van de relevante methodieken in iedere fase. Je hebt kennis van de fundamentele thema's die van belang zijn voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen.

Deze module maakt deel uit van de deeltijdopleiding Engineering.

Bekijk de overige modules

jaar 1:

jaar 2:

In de cursus staat een verbeterproject in de eigen werkomgeving van jou of een medecursist centraal. De lessen zijn uitermate praktijkgericht. Middels het gezamenlijk werken aan een project worden ook je ‘soft skills’ met betrekking tot onder andere groepsfunctioneren verder ontwikkeld.

Tijdens de cursus vindt verdieping plaats middels literatuurstudie, een casestudie in (elkaars) werkomgeving, gastcolleges en een wekelijks lean café. Aan het eind van de cursus schrijf je een essay over de opgedane leerervaringen en de inzetmogelijkheden daarvan in je eigen werkomgeving.

De cursus "Engineering - verbeteraar 1" wordt ook incompany aangeboden. Onze accountmanagers informeren je graag. Mail voor meer informatie naar serviceteam@zuydprofessional.nl.

Deel deze pagina op