Masterclass Organisational Change

Masterclass Organisational Change

Type
masterclass
Duur
< 6 maanden
Niveau
master
Startdatum
08 september 2021
Vooropleiding
hbo
Locatie
Sittard Ligne 1, 6131 MT
Erkenning
certificaat
Keurmerk
NVAO
Tijdsinvestering
7 bijeenkomsten van 7 uren op donderdagmiddag- en avond (om de twee weken)
Lesdag
donderdag
Kostenspecificatie
€ 2.995,-

In deze masterclass ga je je samen met collega leidinggevenden uit verschillende branches verdiepen in verandermanagement. Hoe hou je je staande in een wereld waarin alles in een steeds hoger tempo lijkt te veranderen? Wat kun je doen om het verandervermogen van je medewerkers en collegae te stimuleren?

algemeen
opbouw
programma

Masterclass Organisational Change

Doelgroep
Deze masterclass is interessant voor elke leidinggevende en elke netwerkende kenniswerker die veranderprocessen moet initiëren en begeleiden.

Je werkt aan de volgende competenties:

Succesvol, Wetenschappelijk, Authentiek, Inspirerend

De masterclass bestaat uit 7 bijeenkomsten op donderdag van 13.00-20.00 uur. De lessen vinden om de andere week plaats waarbij er van 13.00-17.00 uur een gastdocent/expert is naast de hoofddocent die bij alle bijeenkomsten aanwezig is. Van 18.00-20.00 uur is er een interactief gedeelte waarbij de studenten in kleine groepen de verbinding gaan maken naar de praktijk. De masterclass wordt afgesloten met een paper/essay en presentatie. Reken daarnaast op ongeveer 100 uur zelfstudie en werken aan opdrachten.

Het programma bestaat uit colleges, gezamenlijke uitwisseling/discussies en oefeningen over onder meer:

  • Veranderideeën door de tijd heen. Elk tijdperk had zijn eigen visie op veranderen en verandermanagement, passend bij de dominante productietechnieken van toen.
  • De toppers uit de moderne veranderkunde, zoals Boonstra, de Caluwe, Kotter en Homan. Hun voorgestelde aanpak en instrumenten.
  • Grenzen aan de geplande verandering, vanuit de informele organisatie.
  • Veranderen van organisatiecultuur, cultuur van verandering.
  • Storytelling en metaforen als instrumenten om gewenste veranderingen te bewerkstellingen en irrationele vormen van weerstand te verminderen.
Deel deze pagina op