Post hbo Strategisch HRM

Post hbo Strategisch HRM

Type
opleiding
Duur
1 jaar
Niveau
post hbo
Startdatum
01 november 2019
Vooropleiding
hbo
Locatie
Sittard Ligne 1, 6131 MT
Erkenning
certificaat
Keurmerk
CEDEO
Tijdsinvestering
27 bijeenkomsten van 18.30-21.45 uur
Lesdag
woensdag
Kostenspecificatie
€ 3.950,-

Wil jij als HRM-specialist een volwaardige strategisch business partner worden? Omdat je alles wil weten over de theorie achter strategisch HR-management? Omdat je graag aan het werk gaat met praktijkgerichte opdrachten? En omdat je de ontwikkelingen en trends binnen jouw vakgebied wil weten? Volg dan de Post hbo Strategisch HRM. Het complete pakket voor de HRM-specialist. Want de menselijke factor maakt in nagenoeg elk bedrijf het verschil. En daar voer jíj de regie over!

algemeen
opbouw
programma
Startdatum
FAQ

Post hbo Strategisch HRM

Doelgroep
HRM-professionals en managers op hbo-niveau die te maken hebben met personeelsvraagstukken.

Na dit traject kun je...

binnen je organisatie analyseren en implementeren op welke wijze HRM bijdraagt aan de optimalisering van de inzet van medewerkers. Niet alleen vandaag, maar ook morgen en volgend jaar. Welk HRM-beleid is het meest geschikt? Hoe sluit dit aan bij de strategie van de organisatie? Na deze opleiding geef jij antwoord op deze cruciale vragen.

Je werkt aan de volgende competenties:

Strategie, Bedrijfskunde, Veranderkunde, Financieel management, Adviesvaardigheden

Het studieprogramma bestaat uit 7 modules. In totaal zijn er 27 bijeenkomsten verdeeld over een periode van 12 maanden. Je moet rekening houden met 250 uur zelfstudie en opdrachten en 29 uren voor het eindwerkstuk en eindgesprek.

Module 1: HR-advisering
Deze module fungeert als rode draad door de opleiding heen en ze verbindt de andere modulen met elkaar.
Inhoud: de rol, positie en competenties van de HR-adviseur komen aan bod en je ontwikkelt je adviesvaardigheden: methoden en technieken, omgaan met weerstand en grote adviestrajecten.

Module 2: HRM en Bedrijfskunde
Inhoud: de relatie tussen HRM en bedrijfskunde, ontwikkelingen in HRM, functiewaardering en belonen, human resource development en management development, prestatiemanagement en persoonlijk leiderschap.

Module 3: HRM en Verandermanagement
Inhoud: veranderkunde als vak, veranderen vanuit verschillende optieken, draagvlak en weerstand, interventies en veranderkunde en HRM.

Module 4: HRA en HRM: Investeringen, kosten en baten
Inhoud: model van kosten/baten analyse P&O methodiek, beoordeling van investeringsprojecten, human resource accounting en budgettering en beheersing van personeelskosten.

Module 5: Strategische personeelsplanning
Inhoud: gereedschappen voor effectieve personeelsplanning, het monitoren van dit proces en het bijsturen van de personeelsplanning.

Module 6: Strategisch HRM
Inhoud: het model van Pol: erkennen, begrijpen en doen, de strategische HRM-agenda, krachtenveldanalyse en tools om de human factor op de agenda te krijgen en te houden.

Module7: Employability
Inhoud: algemene inleiding op employability, visietraining, de kenmerken van een employable medewerker, een employable organisatie en een employable HRM-er.

De precieze datum is op dit moment nog niet bekend. De verwachting is dat de definitieve planning in september 2019 via deze website gepubliceerd zal worden. Uiteraard kunt u zich nu al wel aanmelden. Wij nemen dan na het bekend worden van de definitieve planning contact met u op.

Deel deze pagina op