ePortfolio

ePortfolio

Type
loopbaanbegeleiding
Duur
< 1 week
Niveau
hbo
Startdatum
01 juni 2021
Vooropleiding
geen
Locatie
Keurmerk
NEN 2035, Cedeo
Tijdsinvestering
afhankelijk per individu en zijn/haar werkervaring (40 tot 80 uur)
Lesdag
digitaal: tijd- en plaatsonafhankelijk
Kostenspecificatie
€ 50,- excl BTW

Een elektronisch portfolio (ePortfolio) maakt het mogelijk om competenties en de voortgang van de eigen ontwikkeling aan te tonen en bij te houden met behulp van ICT-middelen. Een persoon is gebaat bij een ePortfolio, zodat hij in elke nieuwe organisatie kan voortbouwen op datgene wat hij elders eerder heeft gerealiseerd. Met een ePortfolio kunnen opleiders, instituten, bedrijven en arbeidsbemiddelaars competenties beter bewaken, leerervaringen verbeteren en de ontwikkeling van een persoon beter ondersteunen.

 

 

“De cursisten van de sollicitatietraining Leren solliciteren bij SCHUNCK* ervaren het, voor hen aangepaste, ePortfolio als een gebruiksvriendelijke en waardevolle aanvulling op hun training. Zij zijn na afloop van de training trots op hun actuele en eigentijdse CV, waarmee ze zich goed kunnen presenteren bij sollicitaties en dat ze makkelijk zelf kunnen bijhouden.”

Marja Henssen

Schunck

algemeen
opbouw
Startdatum

ePortfolio

Doelgroep
Zowel individuen als bedrijven. Met een ePortfolio kunnen medewerkers zichzelf volledig in kaart brengen. Het bedrijf heeft zo een instrument in handen dat hen ondersteunt bij de HR cyclus. Bijvoorbeeld bij hun strategische personeelsplanning. Individuen hebben een instrument in handen dat zij in diverse situaties kunnen inzetten. Zo is het prima te gebruiken bij sollicitaties. Daarnaast zien we dat zzp-ers het inzetten om hun werk te tonen aan derden.

Na dit traject kun je...

je prestaties en/of competenties meten en vastleggen; je inzetbaarheid vergroten en je loopbaan sturen; vaardigheden erkend krijgen die je eerder hebt opgedaan. Het ePortfolio dient als prima basis voor het behalen van een Ervaringscertificaat of EVD.

Met een ePortfolio kan een lerende zijn competenties en de voortgang van de eigen ontwikkeling bijhouden en aantonen met behulp van ICT-middelen. Meer en meer ontstaat de behoefte aan portfolio's ter ondersteuning van competentiegericht leren, het nieuwe leren en de mobiliteit op de arbeidsmarkt. Competenties worden niet binnen één organisatie maar gedurende een heel leven opgebouwd. Dit vindt niet alleen plaats in het onderwijs, maar ook in het bedrijfsleven. De lerende is gebaat bij een ePortfolio zodat hij in elke nieuwe leerorganisatie kan voortbouwen op datgene wat hij elders eerder heeft gerealiseerd. Het ePortfolio ondersteunt de leerketen van een individu binnen alle organisaties waarin hij leert en werkt. Een ePortfolio is relevant voor het volledige leren- en werkendomein:

  • voor ontwikkeling binnen het bedrijf / de arbeidsorganisatie
  • voor leermanagementsystemen
  • bij de ondersteuning van onderwijsbegeleiding
  • voor competentiegericht onderwijs binnen de arbeidsmarkt
  • voor administratieve ketens
  • voor dossiervorming
  • bij arbeidsbemiddeling

Het ePortfolio is inzetbaar voor alle niveaus vanaf lbo. De duur is afhankelijk per individu en zijn/haar werkervaring.

Met een ePortfolio kunnen opleiders, instituten, bedrijven en het UWV competenties beter bewaken, leerervaringen verbeteren en de ontwikkeling van het individu ondersteunen.

Het ePortfolio kent geen vaste startdatum. Je kunt dus op elk gewenst moment starten.

Deel deze pagina op