Wil je bijdragen aan het meedenken over de toepasbaarheid van AI binnen je organisatie en dit gaan uitwerken? Dan is de cursus Toegepaste Artificial Intelligence (AI) perfect voor jou. Wie heeft er niet gehoord van Artificial Intelligence (AI)? Het vormt een steeds groter onderdeel van onze maatschappij. Doktoren sporen er ziektes mee op (denk aan AI om preventief borstkanker op te sporen), telers voorspellen er de gezondheid van bomen mee en winkeliers zetten het in om koopgedrag te voorspellen. En jij past het binnenkort ook toe in jouw organisatie! Tijdens de cursus Artificial Intelligence van Zuyd Professional koppelen we toegepast onderzoek en de laatste ontwikkelingen aan ervaringen van bedrijven en organisaties.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor professionals die geïnteresseerd zijn in digitalisering binnen hun organisatie; denk hierbij aan de medewerker van de werkvloer, geïnteresseerde managers en bestuurders. Je bent geïnteresseerd in de waarde die Artificial Intelligence kan toevoegen. De cursus past bij jou als je werkt in een organisatie die vooruit wil en wendbaar wil zijn in de groeiende digitaliseringswereld én waar toegepaste Artificial Intelligence op de agenda staat.
Tijdens de cursus ga je aan de slag met een inspirerende case en voorbeelden uit de praktijk.

Hierna kun je

Na de cursus ben jij voor stakeholders de juiste persoon om mee te denken over een verdere uitrol van de toepasbaarheid van AI in jouw organisatie. Na het afronden van deze cursus ontvang je een bewijs van deelname.
De opleiding wordt verzorgd in samenwerking met het lectoraat data intelligence, datavisualisatie en de opleidingen techniek.

Te verbeteren competenties

 • Analytisch vermogen
 • Conceptueel denken
 • Innovatief handelen
 • Verbanden leggen
 • Resultaatgerichtheid
 • Experimenteren

Details

Niveau HBO
Duur korter dan 3 maanden
Locatie Heerlen, Roermond
Erkenning Certificaat
Alle details weergeven

Opbouw

Zo ziet de opleiding Toegepaste Artificial Intelligence (AI) eruit
De cursus Toegepaste Artificial Intelligence (AI) van Zuyd Professional omvat 6 bijeenkomsten, verspreid over twee maanden. Dit bestaat uit 3 modules van 2 dagdelen. De opzet van de cursus is theorie- en praktijkgericht: het geleerde is direct bruikbaar binnen de eigen organisatie. Door de lessen in kleine groepen aan te bieden, zorgen wij voor genoeg persoonlijke aandacht.

Laat je inspireren door ondernemers uit de praktijk
Tijdens de cursus bespreken we verschillende vraagstukken uit de praktijk. Je kunt verschillende gastsprekers verwachten. Ondernemers uit de praktijk denken samen met jou na over het toepassen van Artificial Intelligence in jouw organisatie. Een vernieuwde blik op je organisatie gegarandeerd!

Inspireren, informeren en experimenteren
Samen met bestuurders, geïnteresseerde managers en medewerkers van de werkvloer,  ga je aan de slag. We geven je handvatten om zelf in de praktijk in te zetten. Per module wordt er een ander thema besproken. Zo ga je aan de slag met de kansen en uitdagingen van Toegepaste AI.

Leren door te doen
De workshops zijn interactief. Je kijkt met docenten en mede deelnemers naar echte uitdagingen en mogelijkheden voor AI in organisaties. We kijken naar de nieuwste ontwikkelingen en wat jij er mee kunt doen.

Dit ga je leren
Tijdens de cursus Artificial Intelligence beginnen we bij het begin “Artificial Intelligence explained (module 1)”.
De volgende thema’s komen aan bod:

 • Wat is AI?
 • Kansen en uitdagingen van AI
 • Datavisualisatie als brug tussen mens en data
 • Best practices uit de praktijk
 • De toekomst van AI

Omdat je het best leert door te doen, ga je tijdens de cursus zelf aan de slag met een fictieve case in “Do it yourself” (module 2). Je maakt je eerste eigen AI predictive, een voorspellende analyse op basis van data. In “Operational AI” (module 3) kijken we naar de toepassingen van AI (in je eigen organisatie).

Programma

De cursus bestaat uit 3 modules. Elk van 2 dagdelen.
De volgende onderwerpen worden besproken:

Workshop 1. AI explained
Vanuit toegepast onderzoek start je met een overzicht van wat AI is. Tijdens de eerste sessie bespreken we de basics van AI. We gaan in op hoe AI leert, welke technieken en toepassingen het kent en wat de voor- en nadelen zijn.

Workshop 2. Do it yourself
In de tweede workshop ga je zelf aan de slag met een fictieve case. In deze module ga je aan de hand van een bestaande dataset aan de slag met AI. Met behulp van een aantal AI-technieken gaan we voorspellingsmodellen, ook wel een ‘AI predictive’ maken. Bijvoorbeeld het voorspellen van koopgedrag of onderhoud (predictive maintenance).

Workshop 3. Operational AI
Wat maakt de inzet van AI succesvol? Van het bespreken van de (on)mogelijkheden van toegepaste AI tot het fysiek inzetten in een bedrijf. Het positioneren van AI in de dagelijkse bedrijfsvoering vraagt om een doordachte aanpak. Hoe je dat doet en welke technieken en processen je daarvoor kunt inrichten bespreken we in deze module. Denk ook aan data driven business perspectieven.

 

Planning

Deze cursus bestaat uit 6 avond-bijeenkomsten van 3 uur en vindt plaats in Roermond of Heerlen

Incompany

De cursus "Toegepaste Artificial Intelligence (AI)" wordt ook incompany aangeboden. We informeren je graag over de mogelijkheden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ellen Pijpers (ellen.pijpers@zuyd.nl / 06 22390410).

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.

Aanmelden voor deze opleiding

Lijkt deze opleiding je wat en wil je je graag aanmelden? Klik dan op onderstaande knop om naar het inschrijfformulier te gaan.