Verdiepingstraining Adviesvaardigheden

Verdiepingstraining Adviesvaardigheden

Type
training
Duur
< 3 maanden
Niveau
hbo
Startdatum
08 maart 2022
Locatie
varieert: Heerlen-Sittard
Erkenning
bewijs van deelname
Keurmerk
Cedeo
Tijdsinvestering
4 bijeenkomsten van 3 uur
Lesdag
dinsdag of donderdag
Kostenspecificatie
€ 1.350,-

De verdiepingstraining Adviesvaardigheden van Zuyd Professional is opgebouwd uit 4 bijeenkomsten van 3 uur. Daarin ontwikkel je je communicatievaardigheden op een hoger niveau. Je leert reacties te voorspellen en hiermee professioneel mee om te gaan om jouw opdrachtgever uiteindelijk beter te adviseren en te helpen. Daarnaast krijg je een telefonisch intakegesprek om je persoonlijke leerdoelen te bepalen.

Deze cursus heeft mij meer inzicht gegeven in het proces van het totale traject van advisering en mijn eigen rol.
Helmi van Bergen
algemeen
opbouw
programma
Lesdata
Incompany

Verdiepingstraining Adviesvaardigheden

Doelgroep
Ben jij een beleidsmedewerker, projectleider, sales engineer, zorgcoördinator of iemand anders die zich in zijn werk bezighoudt met adviseren? En heb je de training adviesvaardigheden met succes afgerond? Wil je meer verdieping in je advisering van je opdrachtgevers, zowel intern als extern? Dan is de verdiepingstraining Adviesvaardigheden je op het lijf geschreven. Deze skills training op hbo-niveau is bedoeld voor alle professionals die zich verder willen verdiepen in het geven van gefundeerde adviezen.

Na dit traject kun je...

 • (klant)relaties professioneel ontwikkelen en onderhouden;
 • een onderbouwd en overtuigend advies uitbrengen;
 • stakeholders overtuigen door een advies professioneel te onderbouwen en op een professionele wijze omgaan met hun weerstand;
 • een helder en overtuigend advies formuleren, waarbij je laat zien dat je je hebt ingeleefd in de positie van de stakeholder (intern & extern).

Je werkt aan de volgende competenties:

 • adviseren
 • communiceren
 • interpersoonlijke sensitiviteit
 • klantgerichtheid
 • luisteren
 • overtuigen

De verdiepingstraining Adviesvaardigheden van Zuyd Professional is opgebouwd uit 4 bijeenkomsten van 3 uur. Daarin ontwikkel je je communicatievaardigheden op een hoger niveau. Je leert reacties te voorspellen en hiermee professioneel mee om te gaan om jouw opdrachtgever uiteindelijk beter te adviseren en te helpen.

De meeste deelnemers waarderen deze training zeer hoog: cijfer tussen 8 en 10!

Persoonlijk actieplan

Natuurlijk maken we in de verdiepingstraining ook de vertaling naar jouw eigen situatie. De verdiepingstraining zal voor het grootste gedeelte bestaan uit het toepassen van de onderwezen theoretische modellen. Dit gebeurt door middel van zeer specifieke en complexe rollenspellen. De praktijk wordt zeer realistisch nagebootst, zodat de deelnemers voorbereid zijn op heel veel verschillende situaties van een professional adviseur. In de laatste bijeenkomst kijken we terug op je overall ontwikkeling en hoe je als professional hiermee verder gaat. Daarnaast krijg je een telefonische intakegesprek om je persoonlijke leerdoelen te bepalen.

Kleine groepen, persoonlijke aandacht

Persoonlijke aandacht vinden we heel belangrijk in deze verdiepingstraining. Daarom houden we de groepen klein: ongeveer 6 tot 14 personen. De deelnemers komen uit allerlei bedrijven en organisaties, van zorg en overheid tot het bedrijfsleven. Die veelzijdigheid zorgt ervoor dat je veel van elkaar kunt leren. Onze docenten zijn mensen uit de praktijk. Dat maakt het lesprogramma zeer divers en praktijkgericht.

De training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, telkens van 18.30-21.30 uur.

Startmoment maart 2022 - locatie Heerlen:

 • Bijeenkomst 1 - 08.03.2022
 • Bijeenkomst 2 - 22.03.2022
 • Bijeenkomst 3 - 05.04.2022
 • Bijeenkomst 4 - 19.04.2022

De verdiepingstraining Adviesvaardigheden wordt ook incompany aangeboden. Onze accountmanagers informeren je graag. Neem gerust contact op met serviceteam@zuydprofessional.nl voor meer informatie.

Deel deze pagina op