Waarom ICT en Techniek?

Het werkveld van ICT en Engineering is dynamisch. Nieuwe technologische toepassingen stellen ons in staat om een bijdrage te leveren aan échte vraagstukken die impact maken op het leven van mensen. Denk aan slimme apps waarmee zorg op afstand geleverd kan worden of het verminderen van energieverbruik door je huishouden anders in te regelen.  Maar ook bijdragen aan een duurzamer productieproces door oplossingen te bedenken waarmee de levensduur van machines wordt verlengd én kosten kunnen worden bespaard. Zo combineer je strategie aan vakmanschap.

ICT en Techniek zijn nauw verwant in het werkveld. Om productieprocessen slimmer in te regelen met bijvoorbeeld sensoren is software nodig om data uit te wisselen. In de Industrie 4.0 voorspellen wij dat deze vakgebieden naar elkaar toegroeien en een sterke behoefte ontstaat van gekwalificeerd personeel dat zowel de ICT als de Techniek kant begrijpt en goed kan communiceren met elkaar. Om die reden ontwikkelen wij een nieuwe deeltijdopleiding Business Engineering die deze vakgebieden gaat integreren.

Word jij ook enthousiast van een carrière(switch) naar ICT en Techniek? Overweeg je een overstap? Dan is dit het juiste moment om je mogelijkheden te verkennen! Voor meer informatie en aanmelden:

Wij helpen jou richting een kansrijke baan in de ICT

Hoe kom je vanuit een andere sector op zo’n starterspositie terecht? ZuydSwitch helpt je hierbij. Het ZuydSwitch-programma is bedoeld voor iedereen die een nieuwe carrièrekans zoekt in het vakgebied ICT. In het ZuydSwitch ICT programma word je in 8 weken klaargestoomd voor een vervolgopleiding binnen ICT, te starten met de deeltijdopleiding Ad ICT, waarmee je op de arbeidsmarkt prima aan de slag kan.

Wil je weten welke vacatures er zoal zijn in de ICT sector waarnaar je overweegt om te scholen? Klik dan op de onderstaande link.
Ga naar Banenrijk Limburg

Informatie en opbouw programma

ZuydSwitch ICT duurt 8 weken (1 avond per week) en kost €750. Elke week wordt op woensdagavond een werkcollege gegeven op locatie Zuyd Hogeschool in Heerlen. Het programma is gericht op het verwerven én toepassen van kennis.

  • Het (werk)college duurt van 17.30 tot 21.30 uur en vindt plaats op Zuyd Hogeschool, Nieuw Eyckholt 300 in Heerlen.
  • Het programma kost €750
  • Deelname aan Zuyd Switch ICT kan je startbewijs zijn voor de opleiding deeltijd ICT Ad. Vraag naar de voorwaarden via deeltijdtechniek@zuyd.nl
  • Naast de wekelijkse bijeenkomsten bedraagt de omvang van zelfstudie circa. 12 uur per week

Uitgelichte opleidingen

Wil je meer over ZuydSwitch ICT of je aanmelden voor een van de deeltijdopleidingen op gebied van ICT en Techniek? Bekijk dan de opleidingspagina voor meer informatie.

ICT deeltijd associate degree

  • niveau Associate degree
  • duur langer dan 12 maanden
  • locatie Heerlen

Engineering deeltijd associate degree

  • niveau Associate degree
  • duur langer dan 12 maanden
  • locatie Heerlen, Sittard

Succesverhalen

Ben je benieuwd hoe anderen een carrièreswitch naar de ICT en Techniek ervaren hebben? Wij geven je graag een kijkje in de carrièreswitch van Frederik.

Frederik Mues
ICT Software Engineering

“Ik werkte met zoveel plezier aan mijn opdrachten dat ik simpelweg de tijd vergat. De praktijkvoorbeelden, het oplossen van een vraagstuk en eindeloos puzzelen vond ik heel erg leuk. Ik was na een paar weken al verkocht: ICT is het beroep voor mij waarin ik verder wil!”

Maak kennis met Frederik Mues, 31 jaar en eerstejaars student aan de deeltijdopleiding ICT Software Engineering. Opgegroeid tussen de computers met een vader die werkte als software ontwikkelaar, leek ICT een logische keuze. Toch koos Frederik zo’n 8 jaar geleden voor een beroep als kok dat hij met veel plezier heeft uitgeoefend. ICT heeft hem echter nooit losgelaten; het bleef altijd op de achtergrond kriebelen evenals de gedachte om hier ooit nog eens iets mee te doen. Dat moment brak dit jaar aan.

Aanmelden

Wil jij ook de switch naar ICT & techniek maken en wil je je graag aanmelden?

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.