Carrière maken in ICT & Techniek

Carrière maken in ICT & Techniek | Zuyd Deeltijd

Zuyd Professional helpt je verder in je carrière. Of je nu je kennis naar een hoger niveau wilt tillen of een switch wilt maken naar een nieuw vakgebied. Voor professionals die studie en werk willen combineren bieden we unieke deeltijdopleidingen aan in ICT en Techniek. Hierbij werk je vanaf de eerste dag op je leerwerkplek aan de skills van morgen.

Bekijk hier een korte impressie over deeltijd ICT & Techniek 

Waarom deeltijd?

Robotisering en digitalisering veranderen onze manier van leven en werken. Voor bedrijven is het cruciaal om medewerkers te vinden, te binden en te ontwikkelen in de competenties van morgen. Voor werknemers is het cruciaal om van waarde te blijven op de arbeidsmarkt. Er is behoefte aan vernieuwing in het leren van nieuwe toekomstgerichte competenties; kort-cyclisch, op de werkplek en hybride.

Met de deeltijdopleiding spelen wij in op deze behoeften en trend. Van behoeften van professionals die zich willen verbeteren in het vakgebied tot bedrijven die zoeken naar personeel met de juiste skills. Het werkveld verandert zo snel dat bedrijven behoefte hebben aan personeel dat kan meegroeien vanaf de werkplek. Om die reden hebben we het concept leerwerkplek samen met het bedrijfsleven ontwikkeld. Hier combineer je als professional je studie en vaardigheden in praktijk. Zo voeg je waarde toe aan het bedrijf waar je werkt én bouw je aan een waardevol cv.

Waarom ICT en Techniek?

Het werkveld van ICT en Engineering is dynamisch. Nieuwe technologische toepassingen stellen ons in staat om een bijdrage te leveren aan échte vraagstukken die impact maken op het leven van mensen. Denk aan slimme apps waarmee zorg op afstand geleverd kan worden of het verminderen van energieverbruik door je huishouden anders in te regelen.  Maar ook bijdragen aan een duurzamer productieproces door oplossingen te bedenken waarmee de levensduur van machines wordt verlengd én kosten kunnen worden bespaard. Zo combineer je strategie aan vakmanschap.

ICT en Techniek zijn nauw verwant in het werkveld. Om productieprocessen slimmer in te regelen met bijvoorbeeld sensoren is software nodig om data uit te wisselen. In de Industrie 4.0 voorspellen wij dat deze vakgebieden naar elkaar toe groeien en een sterke behoefte ontstaat naar gekwalificeerd personeel dat zowel de ICT als de Techniek kant begrijpt en goed kan communiceren met elkaar. Om die reden ontwikkelen wij een nieuwe deeltijdopleiding die deze vakgebieden gaat integreren.

Leerwerkplek – waardecreatie op en vanaf de werkplek

Je vaardigheden en kennis breng je vanaf dag 1 in praktijk op een leerwerkplek bij je werkgever. Voor Engineering verwachten wij dat je zorgt voor een goede leerwerkplek vanaf de start van de deeltijdopleiding. Voor de deeltijdopleiding ICT heb je iets meer tijd in het eerste jaar, vanaf het tweede jaar moet je op je leerwerkplek aan de slag zijn. Vanuit Zuyd Deeltijd ICT & Techniek bouwen we aan een community met bedrijven, professionals en studenten. Samen geven we vorm aan de leerwerkplek.

Met de leerwerkplek wordt waarde toegevoegd aan het bedrijf én voor jou als student. Voor bedrijven is dit een unieke kans om een langere periode te werken met potentieel nieuw talent. Voor jou als student/professional een kans om ervaring op te doen in praktijk én te bouwen aan een waardevol cv. Je werkt aan concrete opdrachten die meetellen voor de resultaten van je studie en je draait volwaardig mee in het team van je werkgever.

Voor wie is de deeltijdopleiding interessant?

Jongeren & adolescenten die:

  • Twijfelen over vervolgopleiding
  • Behoefte hebben aan een ‘tussenjaar’ om te snuffelen
  • Een switch willen maken in studierichting

Volwassenen die:

  • Bij moeten blijven in huidige baan en context (omgaan met technologie & ICT)
  • Zich kort-cyclisch vakinhoudelijk willen verdiepen in het kader van hun loopbaan
  • Zich willen ontwikkelen naar een T-shaped profiel
  • Een carrièreswitch willen maken

Overige informatie

Om in te stappen moet je minimaal een opleiding op MBO-4 niveau met een diploma hebben afgerond.

Benieuwd naar de studiekosten? Bekijk hier het overzicht tarieven college- en examengelden.

Je kunt je voor de deeltijdopleiding inschrijven via  www.studielink.nl.

Naast deze deeltijdopleiding bieden wij ook het ZuydSwitch programma aan waarmee je in 8 weken een goede indruk krijgt van het vakgebied, de opleiding en of de combi werk en studie goed bij je past. Lees hierover meer bij ZuydSwitch

Ons deeltijdopleidingsaanbod:

Overige cursussen en workshops: