Geef jij in je werk wel eens een advies? Weet je inhoudelijk precies wat je wil bereiken, maar vind je het lastig dit om te zetten in een gefundeerd en krachtig advies? Onze training adviesvaardigheden is bedoeld voor alle professionals die zich verder willen ontwikkelen in het geven van gefundeerde adviezen.

Wat zijn adviesvaardigheden?

Goede adviesvaardigheden zorgen ervoor dat je weet wat er van jouw advies wordt verwacht en dat het inhoudelijk sterk is. Minstens zo belangrijk is dat je het advies zó weet te presenteren dat je anderen ervan overtuigt om ook echt iets met jouw advies te doen. Communicatie speelt dan ook een centrale rol in adviesvaardigheden.

Wanneer heb je adviesvaardigheden nodig?

Adviesvaardigheden heb je eigenlijk in elke organisatie nodig. Niet alleen als je manager of leidinggevende bent, maar ook vaak als beleidsmedewerker, coördinator of als inhoudelijke deskundigheid wordt gevraagd. Bekijk onze blog eens: Adviesvaardigheden ontwikkelen: zó word je succesvol adviseur.

Wat levert onze training adviesvaardigheden je op?

De training adviesvaardigheden van Zuyd Professional is opgebouwd uit vier bijeenkomsten van 3 uur. Daarin leer je hoe je tot een goed onderbouwd advies komt en hoe je dit met goede communicatie overtuigend overbrengt op stakeholders. Daarvoor is het belangrijk om je eigen communicatiestijl te leren kennen, goed te leren luisteren én te weten wat jouw positie als adviseur is.

Na de training kun je:

  • (klant)relaties ontwikkelen en onderhouden
  • een onderbouwd advies uitbrengen
  • stakeholders overtuigen door een advies professioneel te onderbouwen
  • een helder advies formuleren, waarbij je laat zien dat je je hebt ingeleefd in de positie van de stakeholder (interne en extern)

Daarnaast werk je aan de volgende competenties:

  • adviseren
  • communiceren
  • interpersoonlijke sensitiviteit
  • klantgerichtheid
  • luisteren
  • overtuigen

Training adviesvaardigheden

Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over onze training of studieadvies aanvragen? Neem dan contact met ons op via tel: +31 (0) 88 989 30 00 of mail naar: info@zuydprofessional.nl.

Adviesvaardigheden training

Geef jij in je werk weleens een advies? Bijvoorbeeld over de verbetering van een proces, een product of een strategie?

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.