Wat is operationeel management?

Bij operationeel management leer je leidinggeven en leer je de verschillende leiderschapsstijlen te herkennen. Zo kan jij kijken wat het best past in jouw situatie. Operationeel management gaat over het managen van processen binnen een organisatie. Als operationeel manager zorg jij ervoor dat een operatie zo efficiënt en succesvol mogelijk verloopt.

Operationeel management toepassen in de praktijk

Bij onze opleiding operationeel management doe je ervaring op die je gelijk kunt toepassen in de praktijk. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld het maken van een plan van aanpak of adviesrapport voor jouw organisatie. Je past wat je leert zo gelijk in de praktijk toe. Ook leuk om te weten: vaak gebruiken onze deelnemers het eindresultaat van hun project ook daadwerkelijk in hun organisatie. Voor medewerkers bij een bedrijf is deze opleiding dus vooral erg interessant.

Wat kan je na onze opleiding operationeel management?

De opleiding operationeel management bestaat uit 7 modules, met in totaal 34 bijeenkomsten. Hierin je leer je alles wat je moet weten en / of kunnen als leidinggevende. Het belangrijkste onderdeel in deze éénjarige opleiding is de lintmodule ‘Persoonlijk leiderschap’. Dit zul je in alle modules gedurende het hele jaar terugvinden.

Na dit traject kun je…

 • je eigen plaats als teamleider in de organisatie schetsen
 • verschillende leiderschapsstijlen herkennen en in praktijk brengen
 • verschillende gespreksstijlen herkennen en hanteren
 • succesfactoren voor teams in kaart brengen
 • jezelf sturen om je persoonlijke en managementeffectiviteit te verbeteren
 • effectiever omgaan met conflict- en onderhandelingssituaties
 • verschillende veranderingsprocessen en beïnvloedingstechnieken benoemen

En werk je aan de volgende competenties:

 • Coördineren
 • Leidinggeven
 • Communiceren
 • Analyseren
 • Coachen

Lees voor meer praktische zaken, zoals lesdagen en inschrijfdata ook eens: Operationeel management

Waarom kiezen voor Zuyd Professional?

Uiteraard zijn wij niet de enige instelling die een opleiding operationeel management aanbiedt. Wat maakt ons dan speciaal? Bij Zuyd Professional werken we in kleine groepen tussen de 8 en 15 personen. Zo zijn we in staat om veel persoonlijke aandacht aan onze deelnemers te geven.

Heb je één of twintig jaar werkervaring? Dat maakt ons niks uit! Wel heb je minimaal een vooropleiding mbo nodig. Andere deelnemers aan deze opleiding komen dus ook uit het bedrijfsleven, zo kun je samen van elkaar leren. Daarnaast komen onze docenten zelf uit de praktijk en dat maakt ons programma erg interessant voor mensen die houden van toegepast leren!

Wil je na het lezen van dit artikel meer weten over onze opleiding operationeel management of studieadvies aanvragen? Neem dan contact met ons op via tel: +31 (0) 88 989 30 00 of mail naar: info@zuydprofessional.nl.

Operationeel Management Opleiding

Wil jij optimaal voorbereid zijn op het leidinggeven aan medewerkers? Door de belangrijkste leiderschapsstijlen te kennen? Door verschillende gespreksstijlen te leren? En door veranderingsprocessen te doorgronden?

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 12.00 uur.