De switch naar de sector Techniek

De sector techniek heeft legio mogelijkheden aan  functies en organisaties waar je aan de slag kunt. Functies die je zou kunnen invullen zijn bijvoorbeeld: technicus, technisch adviseur, quality engineer, service engineer. Kijk ook meteen naar het programma van ZuydSwitch, waarmee je kunt omscholen naar de sector techniek

Patrick Geersheuvels is je al voorgegaan. Lees onderstaand zijn verhaal.

“De studie heeft me ook een goede werkgever opgeleverd!”

Toen Patrick Geersheuvels stopte met zijn opleiding hbo logistiek, wist hij niet wat hij dan wél wilde. Terwijl hij zich oriënteerde op de mogelijkheden, ging hij aan de slag als machinebediende bij Mora. Al snel wist hij: diensten draaien is in ieder geval niets voor mij. Maar werken in de techniek trekt wel aan. Daarom besluit hij de deeltijdopleiding Engineering te gaan volgen.

Alle facetten

De combinatie van vakgebieden die de opleiding biedt is een schot in de roos voor Patrick. “Technische Bedrijfskunde, Elektrotechniek, Werktuigbouwkunde: het zit er allemaal in. Die combinatie maakt het voor mij heel interessant.” De combinatie van werken en leren viel hem wel zwaar. “Ik merkte dat het lastig was om te combineren met mijn werktijden. Als ik middagdienst had, kon ik niet naar de lessen gaan. En ik kon wel werken aan mijn opdrachten binnen het bedrijf, maar alleen buiten werktijd. Daarom besloot ik wat minder uren te gaan werken.”

Nieuwe kans via studiegenoot

In het 4e jaar krijgt Patrick een mooie kans geboden. Een studiegenoot biedt aan om zijn c.v. voor te leggen aan Enexis, waar zijn studiegenoot dan zelf ook werkt. “Ik kon daar beginnen als medewerker engineering en zo al wat proeven van het echte werk. Ik deed vooral werkvoorbereiding. Na afronding van de opleiding werd ik aankomend engineer, waarbij ik mijn kennis op het gebied van elektrotechniek en projectmanagement kon toepassen.”

Persoonlijke transformatie

Patrick is niet alleen trots op zijn diploma. Ook persoonlijk is hij enorm gegroeid. “Ik was altijd heel introvert en bang om iets te vragen. Nu sta ik met een lach op mijn gezicht te presenteren. De opleiding heeft me zoveel gebracht, ik ben een ander mens!. Ook alle projectmanagement vaardigheden zijn waardevol. Ik weet nu hoe ik een project moet aanpakken en wat ik kan verwachten. Dat geeft zelfvertrouwen.”

Mooie toekomst

Patrick ziet dan ook een mooie toekomst voor zich. Enexis biedt hem een plek in de Engineering Academy voor verdere verdieping en ontwikkeling. “Dat is voor de duur van 2 jaar. En daarna kan ik nog allerlei cursussen volgen, dus ik ben nog lang niet uitgeleerd. Kortom: de studie heeft me niet alleen een goede basisopleiding opgeleverd, maar ook een goede werkgever!” Hij zou dan ook zeker weer voor de studie kiezen. “Ik zou wel beter van tevoren nadenken over de tijd die je erin moet steken naast de lessen zelf. Maar als je voor ogen houdt waar je het voor doet, haal je die eindstreep.”

Informatieavonden Techniek

Heb jij interesse in een carrière in Techniek en wil je meer hierover weten? Binnenkort zijn er weer enkele informatieavonden.

  • 17 november, informatieavond op locatie bij Zuyd Hogeschool Heerlen, Deeltijdopleidingen ICT en Engineering
  • 7 december, online informatieavond ZuydSwitch en Deeltijd ICT Software Engineering

Wat kun je verwachten? Via Microsoft Teams wordt een presentatie over de opleidingen gepresenteerd. Hier komen alle belangrijke onderdelen aan bod. Daarnaast kun je zowel live als via de chat al jouw vragen stellen aan het team van deze opleiding.

Interesse? Meld je dan aan door een mail te sturen naar deeltijdtechniek@zuyd.nl met vermelding van jouw voor- en achternaam. 

Wil je graag meer informatie?

Laat dan onderstaand je gegevens achter en wij nemen op zo kort mogelijke termijn contact met je op.

Ik wil meer informatie over*

Zuyd Professional beschermt de privacy van bezoekers van deze website. Lees meer daarover in onze privacyverklaring.