Voor wie is de opleiding Palliatieve Zorg voor Verzorgenden geschikt?

De opleiding Palliatieve Zorg voor Verzorgenden is geschikt voor verzorgenden, helpenden en SPW-begeleiders (niveau 2 of 3) in zorginstellingen of in de thuiszorg die werken met chronisch zieken en terminale patiënten.

Als verzorgende sta je dicht bij de patiënt en zijn naasten. Vaak in situaties waarin veel van jouw levenswijsheid en communicatievermogen gevraagd wordt. Bijvoorbeeld tijdens ziekte en sterven.

Jij als verzorgende bent een onmisbare schakel in het interdisciplinaire team. In deze leergang besteden we daarom – naast de inhoud van de zorg – ook aandacht aan de competenties die samenwerking met andere disciplines vraagt.

Vereisten deelname Palliatieve Zorg opleiding voor Verzorgenden

Voor het volgen van onze Palliatieve Zorg opleiding is mbo werk- en denkniveau een vereiste. Het maakt niet uit of je één of twintig jaren werkervaring hebt. Onze opleiding Palliatieve Zorg voor Verzorgenden is geschikt voor alle professionals die met chronisch zieken en terminale patiënten werken.

Bijeenkomsten en zelfstudie

Het studieprogramma bestaat uit 5 modules. In totaal zijn er 10 bijeenkomsten (in Heerlen op vrijdagen van 13.00 tot 17.00 uur) verdeeld over een periode van 6 maanden. De leergang wordt ook incompany aangeboden.

Het is mogelijk om losse modules te volgen. Module 1 is verplicht, daarna kun je modules naar keuze volgen.

Kunnen wij je helpen?

Heb je een vraag over een van onze opleidingen of ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Neem contact met ons op. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9:00 en 12:00 uur.