Voordelig studeren met het STAP-budget
Wil jij je als professional verder ontwikkelen in je loopbaan? STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie en vervangt de belastingaftrek voor studiekosten. Je ontvangt hiermee tot €1.000 subsidie voor een opleiding naar keuze.

Op 17 maart 2023 om 10:00 uur is het weer mogelijk om jouw persoonlijke STAP-budget aan te vragen. Wees er snel bij, er is beperkt budget beschikbaar!

Een leven lang leren
is tegenwoordig een absolute must!

Steeds meer professionals weten dat het volgen van werkgerelateerde scholing echt nodig is, om verschillende redenen:

  • het bijhouden van kennis is goed voor je positie op de arbeidsmarkt én voor je productiviteit;
  • je werkt in een innovatieve omgeving of positie, waarin je kennis van het vakgebied steeds helemaal up-to-date moet zijn;
  • je hebt een achterstand op een bepaald thema in je werk, die je met een specifieke training of opleiding kunt inhalen;
  • je wilt je loopbaan voortzetten in een ander vakgebied, maar hebt (nog) onvoldoende achtergrond. Met een opleiding of training kun je aantonen dat je in ieder geval de kennis en vaardigheden hebt getraind om aan de slag te gaan.

De mogelijkheden om een opleiding te volgen, zijn dan ook eindeloos. Wil je aan je algemene vaardigheden werken of heb je behoefte aan heel specifieke kennis? Kies je voor een korte training of een volledige opleiding? En wie betaalt de opleiding eigenlijk: Je werkgever, jij zelf of dragen jullie beiden een steentje bij?

STAP-budget

STAP-budget: een nieuwe tegemoetkoming voor leren naast je werk

Ook de overheid betaalt (soms) mee

Ook de overheid stimuleert de combinatie van werken en leren. Daarvoor zijn er verschillende subsidie- en stimuleringsregelingen. Het is goed om je daar eens in te verdiepen als je een opleiding gaat volgen. Hieronder zetten we de mogelijkheden beknopt voor je op een rij:

STAP-budget: een nieuwe tegemoetkoming voor leren naast je werk

Vanaf maart 2022 heeft de overheid de tegemoetkoming voor studiekosten anders ingericht en is het STAP-budget geïntroduceerd. Dit houdt concreet in dat werkenden en werkzoekenden een STAP-budget van maximaal €1.000 aan kunnen vragen voor scholing en ontwikkeling. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie en vervangt de huidige belasting aftrek voor studiekosten. Meer informatie vind je hier.

Het levenlangleren krediet

Je wilt starten met een bachelor- of masteropleiding, maar hebt geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Bekijk dan of je in aanmerking komt voor het levenlangleren krediet van de overheid op de website van DUO.

Subsidies brancheorganisaties

In sommige sectoren kun je gebruikmaken van een subsidie uit een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) van de brancheorganisatie. Wil je weten of jouw brancheorganisatie zo’n fonds heeft? Je vindt hier een overzicht van de erkende O&O-fondsen.

Meer weten?

Heb je een vraag, behoefte aan een vrijblijvend studieadvies, wil je onze nieuwsbrief ontvangen of wil je een actueel en compleet overzicht van alle (subsidie) regelingen?

Aanvraag STAP-budget
Op vrijdag 17 maart 2023 om 10.00 uur kun je opnieuw STAP-budget aanvragen.
Jouw STAP aanmeldingsbewijs met een startdatum vanaf 28 maart 2023 blijft geldig.
Meer informatie en veel gestelde vragen kun je hier nalezen.