Verpleegkunde deeltijd

Verpleegkunde deeltijd

Type
deeltijd
Niveau
hbo
Duur
3 jaar
Startdatum
01 september 2017
Locatie
Heerlen Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ
Tijdsinvestering
wekelijks een dag met uitzondering van schoolvakanties
Lesdag
dinsdag of donderdag
Kostenspecificatie
regulier collegegeld en kosten voor lesmateriaal en boeken
Erkenning
diploma Bachelor of Nursing
Keurmerk
NVAO

Ben jij een professional met een aantal jaar werkervaring die werken en leren wil combineren? In de deeltijdopleiding tot hbo-verpleegkundige zijn jouw kennis en ervaring het uitgangspunt voor het traject dat je gaat volgen. Door het uitgebreide aanbod aan onderwijsmodules, gecombineerd met werkplek- en afstandsleren, kun je je eigen opleiding op maat invullen.

Als hbo-verpleegkundige ben je verantwoordelijk voor de planning, de organisatie en de coördinatie van de verpleegkundige zorg en maak je deel uit van een multidisciplinair team.

De kosten voor deze studie bestaan uit regulier collegegeld een aanvullende kosten voor lesmateriaal en boeken. De opleidingsduur is minimaal 2,5 jaar, afhankelijk van je vooropleiding en werkervaring. In een intakegesprek bespreken we wat de verwachte opleidingsduur voor jou is.
Inschrijven voor de opleiding kan direct via Studielink.Zuyd Professional beschermt de privacy van bezoekers van deze website. Lees meer daarover in onze privacyverklaring.

 
Meer informatie
Wil je meer informatie ontvangen over deze opleiding? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Vraag informatie aan
Opleiding bekijken
Lees de omschrijving van deze opleiding voordat u informatie gaat aanvragen.
Opleiding bekijken
Deel deze pagina op
algemeen
opbouw
programma
Extra informatie
Startmomenten

Doelgroep
De opleiding Verpleegkunde Deeltijd is bedoeld voor volwassen professionals met minimaal twee jaar werkervaring. Vereiste is dat je een werkplek hebt waar voldoende leer- en begeleidingsmogelijkheden voor verplegen op niveau 5 aanwezig zijn. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen.

Na dit traject kun je...
... je carrière vervolgen met je diploma bachelor of Nursing. In de opleiding ben je bekwaam geworden in de zeven beroepsrollen: 1) Zorgverlener: klinisch redeneren, uitvoeren van zorg, zelfmanagement versterken, indiceren van zorg; 2) Communicator: persoonsgerichte communicatie, inzet ICT; 3) Samenwerkingspartner: professionele relatie, gezamenlijke besluitvorming, multidisciplinair samenwerken, continuïteit van zorg; 4) Reflectieve EBP professional: onderzoekend vermogen, inzet Evidence-Based Practice, deskundigheidsbevordering, professionele reflectie, morele sensitiviteit; 5) Gezondheidsbevorderaar: preventiegericht analyseren, gezond gedrag bevorderen; 6) Organisator: verpleegkundig leiderschap, coördinatie van zorg, veiligheid bevorderen, verpleegkundig ondernemerschap; 7) Professional en kwaliteitsbevorderaar: kwaliteit van zorg leveren, participeren in kwaliteitszorg, professioneel gedrag.

Te verbeteren competenties:
Kennis en expertise, Medisch handelen

Het onderwijs is opgebouwd uit vier onderwijsperioden van tien weken. Tijdens iedere onderwijsperiode kun je modules volgen die ieder drie weken duren. De laatste week van een onderwijsperiode is de toetsweek. Het leren op de werkplek en concrete vraagstukken uit de praktijk staan centraal. De theoretische kennis pas je direct toe in de praktijk. Doordat je deel uitmaakt van een groep studenten, leer je ook van de ervaringen en werkwijzen van de andere deelnemers. Eén keer per week - op dinsdag of donderdag - is er onder leiding van een ervaren docent onderwijs op school: een combinatie van projectopdrachten, colleges en trainingen. Daarnaast is er een online leeromgeving waarvan je gebruik maakt ter voorbereiding op het onderwijs en voor het contact met medestudenten en docenten.

Ben je nog niet BIG-geregistreerd, dan is het verplicht om de stage te doen. Daarmee doe je de vereiste 2.300 uur praktijkervaring op. De afstudeermodule van een half jaar is voor alle studenten verplicht.

Een belangrijk kenmerk van de opleiding is dat resultaten die wetenschappelijk getoetst zijn, vertaald worden naar de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige zorg. Tijdens de opleiding maak je daarom veel gebruik van wetenschappelijke literatuur, ook Engelstalig.

Tijdens de opleiding bekijk je steeds samen met je opleidingscoach welke modules jou verder helpen in je competentieontwikkeling. De mate van ondersteuning en sturing die je daarin krijgt is afhankelijk van jouw behoeften. Er is veel flexibiliteit mogelijk, maar je kunt er ook voor kiezen om een vooraf gedefinieerd programma te volgen. Binnen Zuyd wordt in de modules bijzondere aandacht besteed aan:

 • Interprofessioneel samenwerken
 • Wijkgerichte zorg
 • Preventie
 • Technologie in de zorg
 • Meetinstrumenten
 • Klinisch redeneren
 • Evidence-Based Practice*
 • Ouderenzorg
 • Chronisch zieken

* De kwaliteit van ons onderwijs op het gebied van evidence-based practice is door de NVAO erkend met een bijzonder kenmerk.

Daarnaast is het mogelijk om modules van gespecialiseerde opleidingen te volgen, zoals van:

 • Geriatrie verpleegkundige
 • Praktijkverpleegkundige
 • Neurologie verpleegkundige
 • Oncologie verpleegkundige

Inschrijven kan direct via Studielink.

Voor elk studiejaar dat je studeert, betaal je collegegeld.

Extra studiekosten: de kosten aan boeken en leermiddelen voor het eerste jaar zijn ongeveer € 800. In de volgende studiejaren is dit bedrag veel lager. Voor modules waarin je verpleegtechnische vaardigheden aanleert, wordt een kleine bijdrage gevraagd voor het gebruik van verpleegmaterialen. Verder raden we je dringend aan om een laptop aan te schaffen, als je die nog niet hebt.

De startmomenten zijn:

 • 4 september 2017
 • 19 februari 2018

In verband met de intakeprocedure (NOA toets en intakegesprek) is het wenselijk om je aan te melden bij studielink voor 15 juli (voor startmoment september 2017) en voor 1 januari 2018 (voor startmoment februari 2018).