Projectmanagement opleiding en masterclasses: kies de opleiding die bij je past

Je bent op zoek naar een projectmanagement opleiding. Maar welke opleiding of masterclass past het best bij jou?

Opleiding projectmanagement bij Zuyd Professional

Ben je een projectmanager die nog beter in zijn vak wil worden? Dan ben je bij Zuyd Professional op de juiste plek. Tijdens onze projectmanagement opleidingen en masterclasses staan we stil bij de structuur en organisatie van projecten. Maar je gaat ook kritisch kijken naar jezelf en naar de invloed van jouw gedrag en communicatie op het verloop van het project.

Opleiding Projectmanagement Basis / Medior

Wil je leren hoe je de juiste personen in een project betrekt, draagvlak kunt creëren en een (project)team inspireert om met succes het project af te ronden? Dan is de opleiding Projectmanagement Basis / Medior iets voor jou.

Hbo werk- en denkniveau is een vereiste. En omdat het schrijven van een projectplan onderdeel is van de opleiding, verwachten we dat de deelnemers van onze projectmanagement opleiding op het moment van deelname werkzaam zijn bij een bedrijf of organisatie waar zij zich bezighouden met projectmanagement.

Heb je één of twintig jaren werkervaring? Dat maakt niet uit. De opleiding Projectmanagement Basis /Medior is geschikt voor iedereen die vastloopt met projecten en op zoek is naar praktische handvatten om die projecten beter te beheren.

  • Niveau: Hbo
  • Certificaat bij deelname aan 6 bijeenkomsten
  • Dinsdag en/of donderdag 18:30 - 21:15 uur
  • Locatie: Sittard of Heerlen
  • Duur: < 3 maanden

Wil je meer informatie over deze opleiding? Klik dan op de desbetreffende knop in het menu aan de rechterzijde.

Opleiding Projectmanagement Senior

Ben je een projectleider met meerdere jaren leidinggevende ervaring en wil je je kennis van projectmanagement verder uitbreiden? Dan is de opleiding Projectmanagement Senior geschikt.

Tijdens de opleiding projectmanagement leer je hoe je grote en complexe projecten optimaal tot een goed einde brengt. Samen met andere ervaren projectmanagers leer je alle onderdelen van een project nog beter beheersen.

Voor het volgen van de senior opleiding is niet alleen hbo werk- en denkniveau een vereiste. Je moet ook minimaal twee jaar ervaring in projectleiding hebben.​ Binnen je functie ben je eindverantwoordelijk voor het projectresultaat en heb je budgettaire bevoegdheid.

  • Niveau: Post hbo
  • Certificaat bij deelname aan 6 bijeenkomsten
  • Dinsdag en/of donderdag 18:30 - 21:15 uur
  • Locatie: Sittard of Heerlen
  • Duur: < 3 maanden

Wil je meer informatie over deze opleiding? Klik dan op de desbetreffende knop in het menu aan de rechterzijde.

Masterclasses projectmanagement

Naast de opleidingen Projectmanagement Basis / Medior en Projectmanagement Senior bieden we ook een aantal projectmanagement masterclasses incompany aan:

Projectplanning & voortgangsbewaking, stakeholdermanagement & communicatie

Hoe komt de projectplanning tot stand en hoe wordt de geplande tijd uiteindelijk benut? En wat zijn de grootste valkuilen op het gebied van projectplanning? In deze masterclass gaan we daar dieper op in en lichten we een methode om de voortgang te bewaken toe: de Earned Value Analyse (EVA).

Naast de planning is ook doeltreffend stakeholder management essentieel voor het succes van het project. Wie zijn de stakeholders precies, hoe vind je een passende manier om met stakeholders te communiceren en hoe bouw je een goede relatie met hen op? Maak van stakeholder management de sleutel tot succes voor jouw project!

 Risico- en crisismanagement

Het oppakken en opstarten van projecten brengt voor iedere organisatie risico’s met zich mee. Deze risico’s volledig uit de weg gaan is geen optie, dus zal er actief op risico’s gemanaged moeten worden. Dat begint met identificeren en beoordelen, alvorens er besloten kan worden wat er met het risico gedaan moet worden. En vervolgens dient de voortgang van het risico bewaakt te worden.

Ook kan het project in een crisis belanden: een zware noodsituatie waarmee het projectresultaat in gevaar komt. Hoe kan dit voorkomen worden? In deze masterclass risico- en crisismanagement leer je de inhoud en de inzet van de Risico Diagnose Methode (RDM). Analyseer systematisch de risico’s die van invloed zijn op het project en formuleer en implementeer maatregelen om deze risico’s te managen!

Benefitsmanagement, projectfinanciën en de business case in projecten

Hoe weeg je de voordelen (financieel en niet financieel) van een project op tegen de kosten en risico’s, en bepaal je hoe lang het duurt voordat deze voordelen ook daadwerkelijk behaald worden? Het opstellen van een business case biedt een belangrijk handvat om af te wegen of een project wel of niet uitgevoerd moet worden. Maar hoe bepaal je en meet je de voordelen van een project (benefits management)? Wie is de eigenaar van een business case, wie stelt hem op, en bovenal: hoe stel je zelf een business case op? Dat leer je tijdens deze masterclass!

Project control en methoden als Prince2 en Scrum

Project control draait om het beheersen van projecten. Aan de hand van tien sleutel-aspecten waar je als organisatie grip op moet hebben houd je projecten in de hand. Tijdens deze masterclass ervaar je aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je de sleutel-aspecten onder controle houdt en hoe deze worden weergegeven in een voortgangsrapportage.

Ook leer je hoe je projecten beheerst aan de hand van methodes als Prince2 en Scrum. Je gaat actief met beide methodes aan de slag met behulp van een concrete casus.

Duurzaam groeien als projectmanager

Het managen en sturen van een project stelt gerichte eisen aan de projectmanager, de projectcontroller en het team. Welke karakteristieken, competenties, persoonlijkheidsstructuur en teamrollen hebben succesvolle projectmanagers en projectcontrollers? Is dit meetbaar? Hoe kunnen deze aspecten verbeterd worden, en hoe ontwikkelt het team zich gaandeweg?

In deze masterclass gaan we in op de persoonskenmerken en competenties van succesvolle projectmanagers en projectcontrollers en analyseren we de teamrollen binnen een succesvol team. Daarnaast ga je ook aan de slag met een aantal teamoefeningen, waarbij direct waardevolle feedback richting de individuele deelnemers en de teams.

Interesse in een van onze masterclasses? Neem dan contact met ons op via tel: +31 (0) 88 989 30 00 of mail naar: info@zuydprofessional.nl.