Subsidieregeling: Ontwikkeladvies vijfenveertigplussers

Voordelig studeren

Wil je je als professional verder ontwikkelen in je loopbaan bij Zuyd Professional? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een aantal aantrekkelijke subsidieregelingen.

Een leven lang leren is tegenwoordig een absolute must! Steeds meer professionals weten dat het volgen van werkgerelateerde scholing echt nodig is, om verschillende redenen:

  • het bijhouden van kennis is goed voor je positie op de arbeidsmarkt én voor je productiviteit;
  • je werkt in een innovatieve omgeving of positie, waarin je kennis van het vakgebied steeds helemaal up-to-date moet zijn;
  • je hebt een achterstand op een bepaald thema in je werk, die je met een specifieke training of opleiding kunt wegpoetsen;
  • je wilt je loopbaan voortzetten in een ander vakgebied, maar hebt (nog) onvoldoende achtergrond. Met een opleiding of training kun je aantonen dat je in ieder geval de kennis en vaardigheden hebt getraind om aan de slag te gaan.

De mogelijkheden om een opleiding te volgen, zijn dan ook eindeloos. Wil je aan je algemene vaardigheden werken of heb je behoefte aan heel specifieke kennis? Kies je voor een korte training of een volledige opleiding? En wie betaalt de opleiding eigenlijk: Je werkgever, jij zelf of dragen jullie beiden een steentje bij?

Ook de overheid betaalt (soms) mee
Ook de overheid stimuleert de combinatie van werken en leren. Daarvoor zijn er verschillende subsidie- en stimuleringsregelingen. Het is goed om je daar eens in te verdiepen als je een opleiding gaat volgen. Hieronder zetten we de mogelijkheden beknopt voor je op een rij:

  1. Het levenlangleren krediet: je wilt starten met een bachelor- of masteropleiding, maar hebt geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Bekijk dan of je in aanmerking komt voor het levenlangleren krediet van de overheid op de website van DUO.
  2. Subsidies brancheorganisaties: in sommige sectoren kun je gebruikmaken van een subsidie uit een Opleidings- en Ontwikkelingsfonds (O&O-fonds) van de brancheorganisatie. Wil je weten of jouw brancheorganisatie zo’n fonds heeft? Je vindt hier een overzicht van de erkende O&O-fondsen.
  3. Fiscale aftrek studiekosten (inkomstenbelasting): volg je een training of opleiding voor je (toekomstige) beroep en betaal je de kosten zelf? Dan kun je de uitgaven aftrekken in de aangifte loonbelasting als persoonsgebonden aftrek. Meer informatie vind je op de website van de belastingdienst.

Let op: de fiscale aftrek is nog mogelijk tot en met 2021. Daarna vervalt de tegemoetkoming en wordt deze vervangen door het STAP-budget.

Corona Crisis maatregelen

  • NL Leert Door inzake ontwikkeladvies.
    In drie gesprekken met een loopbaanadviseur krijg je te zien waar jouw kansen op de arbeidsmarkt liggen. Hij of zij kan je helpen bij het kiezen van de juiste (bij)scholing, of geeft je tips bij het zoeken en solliciteren naar ander werk. Wil je gebruikmaken van deze regeling kijk dan op de site van Leo Loopbaan, de partner van Zuyd Professional: https://leoloopbaan.nl/.

Via onze nieuwsbrief houdt Zuyd Professional je graag op de hoogte van de ontwikkelingen.

Heb je een vraag, behoefte aan een vrijblijvend studieadvies, wil je onze nieuwsbrief ontvangen of wil je een actueel en compleet overzicht van alle (subsidie) regelingen? Klik dan op een van de onderstaande knoppen of kijk in de voettekst.