Je bent nooit uitgeleerd. Daarom biedt Zuyd Professional verschillende opleidingen aan die zorgen voor een extra verdiepingsslag of een totaal nieuwe richting geven aan je carrière. Een leven lang ontwikkelen, noemen we dat. Ook Melanie van der Meer daagde zichzelf uit en volgde de opleiding Project Management Basis bij Zuyd Professional. “Er zijn altijd dingen die je kunt verbeteren en beter kunt aanpakken in je werk.”

In haar werk als consultant bij Vindsubsidies komt Melanie voor verschillende projectmatige uitdagingen in onder andere de publieke sector te staan. Om alle processen nóg beter te laten verlopen en om persoonlijk te groeien, besloot ze de opleiding Projectmanagement Basis bij Zuyd Professional te volgen. “Als professional wil je je opdrachtgevers van dienst kunnen zijn en daarom spijker ik graag mijn kennis bij. Al helemaal als deze kennis direct toepasbaar is in de praktijk”, vertelt Melanie. “Ik had vooral ook een persoonlijke motivatie: blijven leren, vaardigheden ontwikkelen en daarin buiten mijn comfortzone stappen. Er zijn altijd dingen die je kunt verbeteren en beter kunt aanpakken in je werk.”

Tijdens haar zoektocht kwam Melanie al gauw uit bij Zuyd Professional, waarna ze niet meer verder zocht. “Na het lezen van de omschrijving van de opleiding dacht ik ‘dit sluit perfect aan bij wat ik doe én wil’”, vertelt ze. “Ik vond alles zo helder. De aanpak, de mogelijkheid om in de avonduren les te krijgen en de locatie. Het voldeed precies aan de verwachtingen die ik vooraf had. Ik werk als consultant bij Vindsubsidies en gelukkig stond mijn werkgever er ook helemaal achter dat ik deze opleiding ging volgen. Ze boden aan de kosten van de opleiding te betalen en ik mocht hiervoor zelfs tijd vrijmaken in mijn werkplanning.” Na enkele contactmomenten met Zuyd Professional besloot Melanie zich in te schrijven voor de opleiding Projectmanagement Basis.

Meteen resultaat

Melanie merkte al gauw dat de lesstof direct toe te passen was in haar werk. “Die verwachtingen die vooraf werden geschetst, werden meer dan waargemaakt”, vertelt ze. “Als je aan het werk bent lijkt alles wat je doet zo vanzelfsprekend, maar de verdiepingsslag maken en een theoretische fundering ontwikkelen maakt alles nóg helderder. Hoe kom ik van A naar B? Welke stappen moet ik daarvoor zetten? En hoe betrek ik gaandeweg mijn team en stakeholder daarbij?” Met alle handvatten die werden aangereikt tijdens de zes bijeenkomsten in Roermond, ging Melanie aan de slag met de eindopdracht, het schrijven van een plan van aanpak. Hiermee tonen de deelnemers aan dat ze de stof uit de opleiding hebben begrepen en dat ze deze theorie toe kunnen passen op een project uit de praktijk. Het doel is uiteraard dat dit wordt geïmplementeerd in de dagelijkse praktijk bij Vindsubsidies.

Op dit moment zit Melanie in de afrondende fase van de opleiding en zet ze de laatste puntjes op de i van haar eindopdracht. “Ik heb de gehele opleiding goed contact gehad met mijn docent van Zuyd Professional. Dat werkt fijn, iemand die meekijkt en -denkt over het proces”, vertelt Melanie. “Ook het sparren met de overige deelnemers uit verschillende werkvelden was verfrissend.”

Melanie van der Meer en collega Marvin Chirino van Vindsubsidies

Klaar voor een nieuwe uitdaging?

Zuyd Professional biedt uiteenlopende opleidingen, cursussen en workshops die jou als professional verder brengen. Of dat nou binnen je eigen vakgebied is of een totaal nieuw werkveld. Benieuwd wat Zuyd Professional kan betekenen voor jouw carrière? Neem een kijkje in ons opleidingsaanbod of neem vrijblijvend contact op voor een persoonlijk studieadvies!